Wednesday, May 1, 2013

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά - Κλειστό παραμένει το Κέντρο .... Ξεχωριστές εκδηλώσεις από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και εξωκοινοβουλευτυική αριστερά - Πως κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

Κλειστό είναι, ακόμη, το κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιακών συλλαλητηρίων της Πρωτομαγιάς που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα . Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ παράλληλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του λεγόμενου Αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία ο αριθμός των συγκεντρωμένων και στις τρείς εκδηλώσεις ανέρχεται σε 7 ως 8.000 άτομα.

Λόγω των συγκεντρώσεων, με εντολή της αστυνομίας για λόγους ασφαλείας, κλειστοί παραμένουν από τις 9 το πρωί και μέχρι νεωτέρας οι σταθμοί του Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.



«Θα θέλαμε να απευθύνουμε μήνυμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ ώστε να γίνει πραγματικότητα η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού και όχι ξανά προς όφελος των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συστήματος τους»,  δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

Στις 12 το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης ξεκίνησε η πορεία των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των ατόμων του λεγόμενου Αντιεξουσιαστικού χώρου. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν  είναι Πατησίων, Σταδίου έτσι ώστε να καταλήξουν στη Βουλή.

Πως κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης προς Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Μεγάλη Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό το βράδυ της Μ.Τετάρτης θα εκτελεστούν από τον Πειραιά 8 δρομολόγια από τις 21:00 έως τις 23:59 ενώ την Μεγάλη Πέμπτη θα φύγουν από το ίδιο λιμάνι 19 πλοία.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Λόγω της απεργίας δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς οι συρμοί δεν θα φτάνουν έως το αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα διακόψουν την λειτουργία τους από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ώς την λήξη της βάρδιας. Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78 ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30 ώς τις 6:25 π.μ.

Ματαιώσεις δρομολογίων τρένων
Τη Μ. Τρίτη 30/04/2013 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)
  • Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 500 501
  • Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαιών: Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας 1686
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας- Θεσσαλονίκης: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 743 και IC 85
  • Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 3593 και 3592
  • Μεταξύ Λάρισας - Βόλου- Λάρισας: : Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 2576 και 2577
Τη Μ. Τετάρτη 01/05/2013 (ημέρα απεργίας)
  • Ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στις διαδρομές : Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνια - Μηλιές.
  • Επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Μ. Τετάρτη προς Μ. Πέμπτη) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Τη Μ. Πέμπτη 02/05/2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας)
  • Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων: Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας 1681
  • Μεταξύ Φλώρινας - Θεσσαλονίκης : Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας ΙC 82
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στοwww.trainose.gr
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου.
Έτσι, βάσει της υπουργικής απόφασης, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.
Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση του 75%, επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού.

.tovima.gr
1/5/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin