Friday, May 10, 2013

Οι «Δυτικοί μας σύμμαχοι»

Οι «Δυτικοί μας σύμμαχοι» στην πράξη ποτέ δεν υποστήριξαν τον Ελληνισμό (και την Κύπρο), σε κανένα εθνικό μας θέμα. Αντίθετα, και συνηθέστατα, υποστηρίζουν τις πιο παράλογες και αντεθνικές βλέψεις εναντίον μας. Η δε «εθνική μας ηγεσία» λόγω των ηττοπαθών συνδρόμων και διαδρομών της, πολλές φορές συμπεριφέρθηκε και σαν εκπρόσωπος των συμμάχων της, αλλά και της Άγκυρας. Για να δικαιολογήσει μάλιστα αυτήν τη συμπεριφορά της, εμφανίζει τους δυτικούς «προστάτες» της ως παντοδύναμους και ελεήμονες. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν ποτέ έτσι. Η αμερικανο-ευρωπαϊκή παγκοσμιοποίηση έχει ήδη προκαλέσει την αγανάκτηση της ανθρωπότητας και έχει περιέλθει σε αδιέξοδα. Και ένας άλλος πολύπλοκος ήδη κόσμος δημιουργείται, φορτωμένος την πείνα, την ανεργία και τη σύνθλιψη.
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες το έθνος μπορεί πια να επιδιώκει όχι σχέσεις υποτέλειας και θεραπαινίδας, αλλά σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και συμφερόντων που θα μπορούσαν να απαιτήσουν και να διασφαλίσουν ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, την οποία πολλοί καπηλεύονται.


ΩΣ το πιο αποτελεσματικό μέσο χειραγώγησής μας (και μακροπρόθεσμα εξαφάνισής μας ως έθνους) χρησιμοποιούν -και εν μέρει επιτυγχάνουν- την πολιτιστική μας αλλοτρίωση. Κτυπούν τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη, την τέχνη, τη συλλογικότητα, την πολιτιστική κληρονομιά (κατά το δόγμα Κίσινγκερ). Και προσπαθούν, με βάση τις συνθήκες εποικισμού, κατοχής και διαίρεσης να μας πείσουν, και διά των ημεδαπών φερεφώνων τους, να ξεχάσουμε και την Ιστορία μας αλλοιώνοντάς την, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είναι παλιομοδίτικο να υποστηρίζουμε το κράτος, το έθνος μας. Την ίδια ακριβώς στιγμή που ενισχύουν το κράτος-έθνος των ΗΠΑ και μετατρέπουν σε κράτος-έθνος τη μίζερη Ευρωπαϊκή Ένωση!
Στην υπηρεσία τους καλοπλερωμένοι… διανοούμενοι, Ινστιτούτα «επαναπροσέγγισης», και Μη Κυβερνητικές και ήδη διεφθαρμένες Οργανώσεις Ν.G.O’s ή παραπολιτικές πλατφόρμες ειδικού φάσματος. Στο στόχαστρό τους και η Εκπαίδευση, πριμοδοτώντας τα πάσης φύσης πολιτιστικά σκουπίδια. Προσοχή όμως: Τα κύκηθρα των πολιτικών δυνάμεων που αλωνίζουν στα πολιτικά δρώμενα και που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα (και τις κατοχικές επιδιώξεις), επιτυγχάνουν να παραπλανούν ένα μεγάλο μέρος του απρόσωπου λαού (το θήραμα των επιτηδείων). Τον αλλοτριώνουν, τον κάνουν συνένοχο της διαφθοράς και αποσπούν την υποστήριξή του, έστω και μόνο με την απατηλή ελπίδα «προσωπικών διευκολύνσεων» ή την αυταπάτη συμμετοχής του στην εξουσία. Η μοίρα, όμως, του τόπου μας μπορεί ν’ αλλάξει. Αρκεί αυτές οι δυνάμεις να καταδικαστούν πολιτικά και να ενισχυθούν άλλες που εκφράζουν τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού και του κυπριακού Ελληνισμού. Διότι, η κατοχή είναι εδώ, ο εποικισμός ανθεί διά συγκεκριμένων φερέφωνών του, εντοπίων και εκείθεν του Αιγαίου.
Οι δε ελληνόφωνοι μιναρέδες διαλαλούν νυχθημερόν και συνένοχα και χαιρέκακα το εθνικό σακατιλίκι μας και την καταδίκη μας. Προσοχή! Διότι, προτού χαθεί μια γλώσσα, ένας πολιτισμός, και μια αρχέγονη κουλτούρα, έχουν πρώτα χαθεί η περηφάνια, η μνήμη και η δράση, η ικανότητα ν’ αναγνωρίζουμε, να θυμόμαστε και να βλέπουμε πράγματα και έννοιες και να τα λέμε με τ’ όνομά τους.
Υ.Γ. Και τούτα μας οδηγούν στο να αυτομολούμε μοιραία στην εκβαρβάρωσή μας και σε αλλότριους… πολιτισμούς!
ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΡΥΔΑΣ
Πτυχιούχος Νομικών και Πολιτικών Σπουδών

.sigmalive.com/simerini  
9/5/13

2 comments:

  1. Westerwelle wirbt deutlich wie nie für türkischen EU-Beitritt .....

    11.05.2013 ·
    Bundesaußenminister Guido Westerwelle (FDP) hat sich so deutlich wie nie zuvor für einen Beitritt der Türkei zur Europäischen Union ausgesprochen. In einem gemeinsam mit dem türkischen Außenminister Davutoglu verfassten Artikel werden „weitreichende Reformerfolge“ in Ankara hervorgehoben.

    Bundesaußenminister Guido Westerwelle (FDP) hat sich so deutlich wie nie zuvor für einen Beitritt der Türkei zur Europäischen Union ausgesprochen. In einem gemeinsam mit dem türkischen Außenminister Ahmet Davutoglu verfassten Artikel, den die „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ veröffentlicht, heißt es, beide Länder wollten „dem türkischen Beitrittsprozess neuen Schwung geben“. Die Türkei habe weitreichende Reformen vorangetrieben, die den gemeinsamen Grundwerten „Demokratie, Menschenrechte und Rechtsstaatlichkeit“ verpflichtet seien. Dabei habe es „große Fortschritte“ gegeben. „Reformerfolge in Ankara sollten sich auch positiv im Verhandlungsprozess über den EU-Beitritt der Türkei niederschlagen“, so Westerwelle und Davutoglu.

    Auf die angespannte Situation zwischen der Türkei und Deutschland vor dem Beginn des NSU-Prozesses gehen die Minister nur indirekt ein. Respekt und Verständnis von Deutschen und Türken füreinander „dürfen nicht durch Extremisten am Rande der Gesellschaft aufs Spiel gesetzt werden“, heißt es in dem Beitrag für die F.A.S. Intoleranz und Fremdenfeindlichkeit dürften „nirgendwo einen Platz haben“.

    Westerwelle und Davutoglu wenden sich auch gegen eine negative Bewertung der türkischen Auswanderung nach Deutschland. „Nach mehr als 50 Jahren türkischer Migration dürfen wir feststellen, dass weitestgehend Eintracht und Friedlichkeit die Präsenz der türkischen Gemeinschaft in Deutschland geprägt hat“, schreiben sie. Türkisch stämmige Künstler, Sportler und Unternehmer seien „Teil eines pluralen und wohlhabenden Deutschlands geworden“.

    http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/tuerkei-und-eu-westerwelle-wirbt-deutlich-wie-nie-fuer-tuerkischen-eu-beitritt-12179266.html
    11/5/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κοινό άρθρο Βεστερβέλε-Νταβούτογλου για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ....

      Τη βούλησή τους να δοθεί νέα ώθηση στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ εκφράζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Τουρκίας σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο και θα συνομιλήσει με τον Γκίντο Βέστερβέλε για τον πρώτο «γερμανο-τουρκικό στρατηγικό διάλογο» στο νέο πλαίσιο των διαβουλεύσεων των δύο χωρών που θα καλύψουν διμερή, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

      «Θέλουμε να δώσουμε μια νέα ώθηση σε αυτήν την διαδικασία, την οποία ΕΕ και Τουρκία πρέπει να προωθήσουν», αναφέρουν στο κοινό τους άρθρο. «Η Τουρκία έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που ακολουθεί με αποφασιστικότητα. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές συμβαδίζουν με τις κοινές μας αξίες: δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και Κράτος Δικαίου», υπογραμμίζουν οι δύο υπουργοί και «οι επιτυχίες της πρέπει να επηρεάσουν θετικά τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», συμπληρώνουν. «Είναι θετικό το να ανοίξει σύντομα ένα νέο κεφάλαιο διαπραγματεύσεων. Το να μην προχωρούν οι διαπραγματεύσεις είναι κάτι που τιμωρεί την Τουρκία και την Ευρώπη», επισημαίνουν.

      Η επίσημη στάση της Γερμανίας για την ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Στα τέλη Φεβρουαρίου, στη διάρκεια επίσκεψής της στην Τουρκία, η Αγγελα Μέρκελ είχε τονίσει, μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «ακόμα κι αν έχω επιφυλάξεις για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, θέλω να συνεχιστούν οι συνομιλίες». Η γερμανίδα καγκελάριος απαιτεί κυρίως από την Άγκυρα να σημειώσει πρόοδο στο Κυπριακό.

      Πηγή:ΑΜΠΕ
      http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=363098
      11/5/13

      Delete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin