Saturday, May 4, 2013

Χτύπησαν στασίδια στον Κολινδρό Πιερίας ....

Ένα ξεχωριστό θρησκευτικό έθιμο πραγματοποιείται το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας Κολινδρού Πιερίας, όπως και σε άλλους ναούς της Ορθοδοξίας.

Συμβολίζει την ήττα του Άδη από το νικητή της ζωής και του θανάτου το Σωτήρα Χριστό. Πριν το Ευαγγέλιο της «πρώτης» Ανάστασης, όπως συνηθίζεται να λέγεται, 40 και πλέον παιδιά, που βρίσκονται στο χώρο του Αγίου βήματος χτυπούν μεταλλικά αντικείμενα βγάζοντας δυνατούς κρότους που υποδηλώνουν τη βοή που ακολούθησε το θαύμα της Ανάστασης. Η γη σείστηκε και ισχυρός κρότος συγκλόνισε το σύμπαν. Τα λόγια του νικητή Χριστού και του ηττημένου Άδη συγκλονίζουν. Είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή που μεταφέρει με μοναδικό τρόπο το μήνυμα και το νόημα της Ανάστασης του Ιησού Χριστού.


Το έθιμο αυτό ξεκίνησε στον Κολινδρό πριν από 10 περίπου χρόνια από τον εφημέριο του Ναού πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Παπαϊωάννου και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι πιστοί οδηγούν τα βήματά τους στο Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας για να βιώσουν από κοντά τη μοναδική στιγμή της Ανάστασης του Θεανθρώπου.
.zougla.gr
4/5/13
------------------------
*Το βίντεο εστάλη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της zougla.gr από αναγνώστη της
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin