Wednesday, May 29, 2013

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως θέσεις εργασίας

Δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και μέτρα που θα ανακουφίσουν τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, ζήτησε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με δήλωση που έκανε από τις Βρυξέλλες, με αφορμή την συζήτηση για την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν.  
Ο ευρωβουλευτής, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως θέσεις εργασίας που θα ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία και τις 450.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Υπενθυμίζει πως το ποσοστό της νεανικής ανεργίας φτάνει το 62% και σημειώνει με έμφαση πως οι νέοι άνθρωποι θέλουν δουλειά και προοπτική και δεν αρκεί να ισχυρίζεται κανείς πως προσπαθεί, όταν οι πολίτες υποφέρουν.
Ο κ. Χατζημαρκάκης επισημαίνει πως χρειάζονται απτά αποτελέσματα, υπενθυμίζοντας πως σύμφωνα με την ομολογία της Task force σημαντικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ δεν έχουν απορροφηθεί με αποτέλεσμα να μην στηρίζονται και νέες θέσεις εργασίας και καταλήγει πως είναι αναγκαία τώρα μια διαφορετική προσέγγιση στην προσπάθεια να απορροφηθούν χρήματα.
Μάλιστα προτείνει στο επόμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης που ξεκινά το 2014 να υπάρξει μια κεντρική πολιτική επιλογή που θα στηρίζεται στην Αποκέντρωση και θα αναδεικνύει τις Περιφέρειες και τους Δήμους σε κεντρικό ρόλο, διότι οι τοπικές αρχές μπορούν να αξιοποιήσουν προγράμματα και να δώσουν θέσεις εργασίας με στόχο να μειωθεί η ανεργία.
“Δεν αρκεί όμως να δίνονται αρμοδιότητες στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Πρέπει να δοθούν και πόροι για να μπορέσουν να νικήσουν την ανεργία. Στο νέο πρόγραμμα οι Περιφέρειες και οι Δήμοι πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο”, καταλήγει ο κ. Χατζημαρκάκης στην τηλεοπτική του δήλωση[1]. 
29/5/13 
--
-
 

---------------

[1]VIDEO: Δήλωση Γιώργου Χατζημαρκάκη για την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας και στήριξη της Αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο τα επόμενα χρoνια.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin