Wednesday, May 29, 2013

Αντιδράσεις Ποντίων στις θέσεις της Μ. Ρεπούση για την άρνηση ποινικοποίησης της γενοκτονίας



Η θέση της βουλευτού Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην ύπαρξη διάταξης για την άρνηση ποινικοποίησης της γενοκτονίας και των εγκλημάτων πολέμου, προκάλεσε τις αντιδράσεις στις ποντιακές οργανώσεις.
Η ΠΟΕ
Με ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Γιώργος Παρχαρίδης, αναφέρει: «Με αφορμή το σχέδιο του νέου αντιρατσιστικού νόμου, που φημολογείται ότι πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Βουλή η γνωστή και από το παρελθόν για συναφή ατοπήματα κ. Ρεπούση, έσπευσε να εκφράσει την ανησυχία της μήπως στο νέο αυτό νόμο ενσωματωθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Συγκεκριμένα απευθυνόμενη ως ιστορικός σε πανεπιστημιακούς συναδέλφους της, τους προτρέπει να αντιδράσουν έντονα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό γιατί προβλέπει ότι η διάταξη αυτή θα χρησιμοποιηθεί για «εθνικιστικούς λόγους» .

Αναφερόμενη δε ως βουλευτής στον πολιτικό κόσμο εκτιμά ότι αυτός δεν έχει συνειδητοποιήσει τις τρομερές επιπτώσεις που θα έχει η τυχόν ενσωμάτωση στον υπό ψήφιση νόμο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Φαίνεται να πιστεύει αυτάρεσκα ότι μόνον αυτή ως ιστορικός μεν κατέχει την ιστορική αλήθεια και ως πολιτικός έχει την ικανότητα να προβλέπει.  
Είναι προφανές ότι η κ. Ρεπούση όχι μόνο αρνείται επίμονα το επιστημονικά τεκμηριωμένο γεγονός της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας που σχεδιάστηκε από τους Νεότουρκους και ολοκληρώθηκε από τους Κεμαλικούς, αλλά επιδιώκει σε κάθε ευκαιρία να εκφράσει και την αποδοκιμασία της προς την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων με την οποία αναγνωρίσθηκε η Γενοκτονία αυτή και επιδιώκει να την ακυρώσει.   Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ματαιοπονεί.
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος υπενθυμίζει στην κα. Ρεπούση και τους ελάχιστους θιασώτες της ότι η συλλογική μνήμη στον τόπο αυτό δεν είναι ανυπεράσπιστη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ.
Η ΠΟΠΣ
Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Χαράλαμπος Αποστολίδης, αναφέρει: «Πάει πολύ να ασχολούμαστε με την εν λόγω Φιλόλογο - Ιστορικό! (άλλωστε στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι) για τα όσα κατά καιρούς γελοία δημοσιεύει και υποστηρίζει περί της Γενοκτονίας όχι μόνο των Ποντίων, αλλά και ολοκλήρου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και Θράκης. Εις στο λεξικόν υπάρχουνε δύο λέξεις, Κερκόπορτα και Εφιάλτης. Της τα αφιερώνουμε ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων διότι την περιγράφουν απόλυτα. Γνωστά είναι και τα αποτελέσματα της Κερκόπορτας και το τέλος του Εφιάλτη.
Κυρία Ρεπούση δεν σας αρμόζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και για εμάς είστε το άλλον άκρον το αντίθετο δηλαδή άκρον της Χρυσής Αυγής.
Αξιοσέβαστε κ. Κουβέλη ανακαλέστε την εις την τάξιν. Αδικεί και εσάς και τον κόσμο σας. Είναι κρίμα το τεράστιο έργο που επιτελείτε κ. Κουβέλη με δηλώσεις τύπου Ρεπούση, να μας ωθήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία μας να προβούμε σε ενέργειες που ποτέ δεν θα ήθελαν ακόμη και τα μέλη των Σωματείων μας που ανήκουν στη ΔΗΜ.ΑΡ. 

  • Κύριε Κουβέλη η παρούσα επιστολή αποτελεί ταυτοχρόνως και έκκληση. Μαζέψτε την, γιατί φωνή λαού οργή κάλπης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΠΣ.
www.agelioforos.gr
29/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Δεν υπογράφει ο Αχμέτ Χατζηοσμάν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.....

    Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν είναι ο μόνος από την Κ.Ο του κόμματος που δεν υπογράφει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσαν νωρίς το πρωί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Από την άλλη και οι 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, συμπεριλαμβανομένης της κυρίας Μαρίας Ρεπούση υποστηρίζουν το νομοσχέδιο.


    Να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζηοσμάν, δεν είχε υποστηρίξει το νομοσχέδιο ούτε τον Δεκέμβριο του 2011 όταν είχε επιχειρήσει να το φέρει στην Βουλή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής αντιδρά για μια σειρά διατάξεων μεταξύ των οποίων και αυτή που φέρνει ποινικές διώξεις σε όσους δεν αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες.


    Πέραν αυτών πρέπει να σημειωθεί ότι στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να βγει ο κοινοβουλευτικός προγραμματισμός της επόμενης εβδομάδας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα μπει τις επόμενες ημέρες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=282390

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin