Thursday, May 16, 2013

Τί λέει το ΑΠΘ για το face control στις εξετάσεις γλωσσομάθειας μεταναστών...

--
Διαψεύδει -με δηλώσεις του στο Enet- ο πρόεδρος του Τμήματος Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας στη Θεσσαλονίκη τις καταγγελίες που κυκλοφορούν μέσω Διαδικτύου ότι, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, άνδρες της Ασφάλειας πραγματοποίησαν ελέγχους στα νομιμοποιητικά έγγραφα των εξεταζομένων. «Ήταν πολιτικό προσωπικό που έκανε έλεγχο στα διαβατήρια ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας και να προστατευθεί η διαδικασία» δήλωσε ο Γιάννης Καζάζης. 


Σύμφωνα με τον κ Καζάζη, πρόεδρο του Τμήματος Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας και πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, για πρώτη φορά εκδηλώθηκε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνικής γλώσσας, καθώς το επίπεδο Β1 δίνει το δικαίωμα σε μετανάστες να κατοχυρώσουν την επί μακρόν διαμονή τους στη χώρα, βάση του υφιστάμενου νόμου. 
 
Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο κ.Καζάζης, έπρεπε να προστατευθεί η διαδικασία και να γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας, όπως συμβαίνει και στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι εξετάσεις ελληνομάθειας διεξάγονται σε 124 κέντρα σε όλες τις ηπείρους και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα στα δύο εξεταστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Τη φετινή χρονιά  οι εξετάσεις διεξήχθησαν στις 14, 15 και 16 Μαϊου. 

Το Enet έχει ζητήσει και την τοποθέτηση του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για το ζήτημα.
Σε ό,τι αφορά το αμέσως ανώτερο πιστοποιητικό ελληνομάθειας Β2, το οποίο πιστοποιεί την επάρκεια γνώσης της ελληνικής γλώσσας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να παρέχεται πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά από επικοινωνία του Enet με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διευκρινίστηκε ότι παραδοσιακά γίνεται έλεγχος ταυτοποίησης των εξεταζομένων αλλά από τους επιβλέποντες καθηγητές.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥ 
 .enet.gr
16/5/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin