Friday, May 3, 2013

H Κομισιόν ζητά πίσω από την Ελλάδα 123,3 εκ. ευρώ .... Αφορούν γεωργικές δαπάνες

Την ανάκτηση ποσού των 123,3 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα αποφάσισε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών για τις γεωργικές δαπάνες.

Συνολικά, η Επιτροπή πρόκειται να ανακτήσει 230 εκατ. ευρώ από 14 κράτη μέλη στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.


Τα ποσά αυτά θα επιστραφούν στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών. Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.



Ειδικότερα για την Ελλάδα θα ανακτηθούν 83,6 εκατ. ευρώ, λόγω μη σύννομης μείωσης της ελάχιστης απόδοσης για τις σταφίδες, ενώ 8,9 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν στις πριμοδοτήσεις ζώων λόγω αδυναμιών όσον αφορά τους επιτόπιους ελέγχους και λόγω καθυστερήσεων στις επικαιροποιήσεις των στοιχείων της βάσης δεδομένων (αναγνώρισης και καταγραφής) βοοειδών.


Παράλληλα, θα υπάρξει διόρθωση 23,8 εκατ. ευρώ στις πριμοδοτήσεις ζώων λόγω αδυναμιών στα μητρώα κοπαδιού και στους επιτόπιους ελέγχους αιγοπροβάτων. Επίσης, στην αγροτική ανάπτυξη προβλέπεται η ανάκτηση 6,1 εκατ. ευρώ λόγω αδυναμιών στους επιτόπιους ελέγχους και 0,8 εκατ. ευρώ ως επακόλουθο προηγούμενης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

.proinoslogos.gr
3/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

------------------

1 comment:

  1. Οριστικά τέλος 260 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα....

    To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα προσφυγή της Ελλάδας κατά παλαιότερης απόφασης της Κομισιόν, δια της οποίας απέκλεισε από τη χρηματοδότηση της ΕΕ δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Προσανατολισμού και Εγγυήσεων και του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 260 εκατ. ευρώ και αφορά κατά βάση τις ενισχύσεις στο ελαιόλαδο και ειδικότερα στο σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών στον ελαιοκομικό τομέα, που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα για τον έλεγχο των ενισχύσεων στην παραγωγή ελαιόλαδου και στο οποίο εντοπίστηκαν, όπως αναφέρει το Δικαστήριο, σημαντικές πλημμέλειες.

    Πηγή:ΑΜΠΕ
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=364225
    17/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin