Friday, May 17, 2013

Σόιμπλε: H Κομισιόν καθυστερεί τη βοήθεια σε Ελλάδα και Πορτογαλία .... Ζήτησε να εφαρμοσθούν ταχύτερα οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους

Βερολίνο, Γερμανία 
Με επίθεση στην Κομισιόν για την ανεργία στους νέους απάντησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε στις χθεσινές προτροπές Μπαρόζο να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και στην Γερμανία.

Μιλώντας στο Europaforum του WDR στο Βερολίνο ζήτησε να εφαρμοσθούν ταχύτερα οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους και επέρριψε στην Κομισιόν απαράδεκτη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Υπογράμμισε, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ότι τον εξοργίζει το γεγονός πως η Κομισιόν καθυστερεί την διάθεση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους. Επίσης, είπε ότι θεωρεί την Κομισιόν «συνυπεύθυνη» για την εξέλιξη αυτή. 



Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο ίδιος ο Ζοζέ Μπαρόζο, τον οποίο επέκρινε για το γεγονός ότι απέρριψε την πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τον συνδυασμό των αρμοδιοτήτων της Κομισιόν. «Στο τέλος δεν γίνεται τίποτα, επειδή ο ένας μπλοκάρει τον άλλον» είπε παραπέμποντας στις διαφορετικές αρμοδιότητες των επιτρόπων.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε έτσι την Ευρώπη»

«Έχουμε προγράμματα χορήγησης δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Πορτογαλία, τα οποία εδώ και έναν χρόνο δεν εγκρίνονται από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνιστικότητας» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός, εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός ότι οι άνθρωποι στις χώρες της κρίσης είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν χρόνια για τις ενισχύσεις.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των 6 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα οι εν λόγω πόροι για την επαγγελματική εξειδίκευση των νέων, για παράδειγμα στην Ισπανία. Και στο πεδίο αυτό θα πρέπει, όπως είπε, να δράσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.
«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ευρώπη, λέγοντας σε μια ολόκληρη γενιά ότι θα πρέπει να περιμένει δέκα χρόνια. Θα πρέπει να βιαστούμε» τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Και επειδή οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν επιδεικνύουν τη δέουσα ταχύτητα, η Γερμανία θα δραστηριοποιηθεί σε διμερές επίπεδο, διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε, παραπέμποντας στα σχέδια του Βερολίνου να αναπτύξει στην Ισπανία το γερμανικό «δυαδικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης».
.tovima.gr
17/5/13
--
-
Α/ΣΧΕΤΙΚΑ:

 


1 comment:

  1. «Ενοχλητικά τα σχόλια του Σόιμπλε», λέει αξιωματούχος της Κομισιόν....«Ακατανόητη και επικίνδυνη η κριτική του»....

    Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κριτική που άσκησε την Παρασκευή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Κομισιόν, ο οποίος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και πως οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν τα πιο αργά» αντανακλαστικά απέναντι στην κρίση.

    «Ακατανόητη η τοποθέτηση του κ. Σόιμπλε», υποστήριξε στο γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της Κομισιόν, ο οποίος δε θέλησε να κατονομαστεί. Επίσης είπε πως «είναι μέχρι και επικίνδυνη εάν ερμηνευθεί πως η Γερμανία αποχωρεί από τον κοινό δρόμο», ενώ χαρακτήρισε τα σχόλιά του ως «ενοχλητικά».

    Στη συνέχεια ο αξιωματούχος έκανε λόγο για «φανερό ελιγμό» του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, ενώ προσέθεσε πως «η Γερμανία δέχεται πυρά για την πολιτική της και προσπαθεί να κάνει την καλή, ρίχνοντας σε άλλους το φταίξιμο».

    Πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στίφεν Ζάιμπερτ, θέλησε να ρίξει τους τόνους σημειώνοντας πως υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ Μπαρόζο και Μέρκελ, λέγοντας «είμαστε στην ίδια πλευρά, υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον».
    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=279408
    18/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin