Monday, May 27, 2013

Αλ. Τσίπρας: «Στον καιρό των μηνημονίων τα media παράγουν προπαγάνδα κι όχι ενημέρωση»

H σημερινή κρίση είναι «κρίση της δημοκρατίας, του πολιτικού συστήματος, κρίση των θεσμών». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την ανάγκη «ριζοσπαστικών αλλαγών στην ενημέρωση». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η δημοκρατία, πριν ακόμα το Μνημόνιο «είχε παραχωρήσει τη λειτουργία της σε ένα ιδιότυπο καθεστώς μιντιοκρατίας».
«Στον καιρό του Μνημονίου τα MEDIA, ως επί τω πλείστον, δεν παράγουν ενημέρωση, παράγουν προπαγάνδα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

O κ. Τσίπρας διεκτραγώδησε την κατάσταση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτά «δεν έχουν θέση στα δελτία των ειδήσεων. Μόνο στα πρωτοσέλιδα έγκυρων διεθνών μέσων, όπως το Ρόιτερς, η Γκάρντιαν, η Χέραλντ βρίσκουν θέση. Αλλά στα ελληνικά δελτία δεν έχουν θέση».


Ο κ. Τσίπρας πρότεινε:



  • · Να απεγκλωβιστεί η ΕΡΤ από τον στενό κυβερνητικό εναγκαλισμό.
  • · Να αξιοποιηθεί στο έπακρο το υπάρχον δυναμικό αλλά και η τεράστια υλικοτεχνική υποδομή
  • · Να αυξηθεί η εσωτερική παραγωγή. Σε μια εποχή που ο πολιτισμός θεωρείται πολυτέλεια, η ΕΡΤ έχει το ανθρώπινο δυναμικό και τη τεχνογνωσία να στηρίξει μια νέα αναγκαία πολιτισμική αναγέννηση στο τόπο μας.
  • · Να αυστηροποιηθούν οι δομές ελέγχου των προμηθειών και των εξωτερικών παραγωγών που αποτελούν πραγματικό αγκάθι για την ΕΡΤ και μηχανισμό εξυπηρέτησης συμφερόντων.
  • · Να υπάρξει εγγύηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ και να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. 
www.tovima.gr
27/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin