Thursday, May 9, 2013

Μήνυση στην Ελλάδα από τη σλοβακική Postova Banka για το PSI .... Η τράπεζα καταγγέλλει ότι παραβιάστηκαν οι διμερείς συνθήκες για επενδύσεις

Η σλοβακική τράπεζα Postova Banka ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή κατά της Ελλάδας, για την αναγκαστική ανταλλαγή κρατικών ελληνικών ομολόγων (PSI) που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.
Oπως αναφέρει το Reuters, η Postova ανακοίνωσε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο μέτοχός της Istrokapital SE κατέθεσαν μήνυση κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Κέντρο για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών (ICSID), με το επιχείρημα ότι με το PSI, η Ελλάδα παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες.

«Η Ελλάδα υιοθέτησε μέτρα που παραβίασαν τις διεθνείς συμφωνίες. Κατά αυτό τον τρόπο, μειώθηκε η αξία της επένδυσής μας. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την επένδυσή μας και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Μάρεκ Τάρντα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Η τράπεζα ανέφερε ότι με το PSI η Ελλάδα παραβίασε τις διμερείς συνθήκες για επενδύσεις μεταξύ της Σλοβακίας και της Ελλάδας, καθώς και μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας.

Οι επενδυτές υπέστησαν ζημία 53,5% επί των επενδύσεών τους, ως μέρος της συμμετοχής τους στη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

 .tovima.gr
9/5/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin