Wednesday, June 5, 2013

Αίτημα στην ΕΕ για πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας .... Με την αξιοποίηση 170 εκατ. ευρώ από ταμεία του ΕΣΠΑ

 Παπαστάθης Αργύρης (tovima.gr)
Αμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, με επιστολή που εστάλη την Τρίτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι η ενεργοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ανέργων.
Σε πρώτη φάση θα δοθούν 170 εκατ. ευρώ τα οποία επαρκούν για την κάλυψη 50.000 θέσεων εργασίας με μετακίνηση πόρων από άλλα Ταμεία του ΕΣΠΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

«Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία» δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στη διυπουργική σύσκεψη για την καταπολέμηση της ανεργίας στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.


«Μιλάμε για άμεση υλοποίηση της δράσης. Η Υπουργική Απόφαση θα είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες και θα είμαστε έτοιμοι μόλις έλθει η απάντηση από την Κομισιόν» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.
Το αίτημα προήλθε από αντιπροσωπεία στελεχών του ΠαΣοΚ στην οποία συμμετείχαν οι κκ. Φ. Σαχινίδης, Γ. Κουτρουμάνης, Χρ. Πρωτόπαπας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Π. Κουκουλόπουλος. Τα στελέχη του ΠαΣοΚ ζήτησαν από τον κ. Στουρνάρα να επικοινωνήσει με κορυφαίους αξιωματούχους της Κομισιόν για το θέμα.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν νέες αλλαγές στα εργασιακά στέλεχος του ΠαΣοΚ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» κάθε νέα αλλαγή «όπως αυτό που ακούγεται για διεύρυνση των απολύσεων». «Το έχουμε ξεσκίσει, έλεος» σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι δεν θα γίνει δεκτή από το ΠαΣοΚ καμία νέα δυσμενής αλλαγή σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων.

www.tovima.gr
5/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin