Saturday, June 8, 2013

Γ. Χατζημαρκάκης: Να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό ο Barroso

Να ζητήσει «συγνώμη» από τον ελληνικό λαό οφείλει σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γ. Χατζημαρκάκης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην “Guardian” δηλώνει πάνω από όλα Ευρωπαίος και ισχυρίζεται ότι, τον στεναχωρεί ο διχασμός που επικρατεί στην ΕΕ και το πόσα λίγα έγινα για την αντιμετώπιση της κρίσης

Όπως επισημαίνει η κρίση στην ευρωζώνη είχε τραγικές συνέπειες για αμέτρητους πολίτες σε μια σειρά από κράτη μέλη. Οι διαφωνίες συνεχίζονται τροφοδοτώντας κατά τον ίδιο ένα νέο «κύμα» λαϊκισμού και εθνικισμού σε όλη την Ευρώπη. Προειδοποιεί μάλιστα ότι, εάν αυτή η κατάσταση δεν αλλάξει, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην υπάρξει αρκετός χρόνος αντίδρασης. Αυτό το επικίνδυνο «σπιράλ» έχει, σύμφωνα με τον κ. Χατζημαρκάκη, ένα όνομα: Jose Manuel Barroso.



Ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην κρίση, αλλά εμφανίστηκε ανίκανος να κάνει ο,τιδήποτε άλλο πέρα από την διατήρηση της Ε.Ε σε ζωή αλλά με μηχανική υποστήριξη.

Η κατάσταση χειροτερεύει όσο πλησιάζουν οι γερμανικές εκλογές, με τον ευρωβουλευτή να αναρωτιέται αν όντως μπορεί η Ε.Ε να περιμένει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου γνωρίζοντας ότι, οι πιθανότητες να μην επανεκλεγεί η Angela Merkel είναι μηδαμινές.


Σύμφωνα με τον Γ. Χατζημαρκάκη, ο Barroso θα έπρεπε να παραδεχτεί ανοιχτά τα λάθη που έγιναν και να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Οι λύσεις που έχουν διάρκεια απαιτούν θάρρος και τόλμη, επισημαίνει, καλώντας τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναλάβει δράση άμεσα διαφορετικά θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που άφησε την Ε.Ε να πεθάνει.


www.capital.gr
8/6/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin