Saturday, June 29, 2013

«Τι ευτυχία να είσαι Τούρκος πλιατσικολόγος»

Η εξέγερση των τελευταίων ημερών δεν ήλθε τυχαία. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια ήταν ένα καζάνι που σιγόβραζε μετά τις αυταρχικές ενέργειες του Ερντογάν να επιβάλει ισλαμικές αρχές και διάλυση του κεμαλικού κατεστημένου

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία έφεραν στο φως τα εσωτερικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια και απέδειξαν στην πράξη την παροιμία: «Όσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαϊμού τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται ο… κώλος της». Έφεραν στην επιφάνεια τις αποσχιστικές τάσεις και ότι η Τουρκία δεν είναι ένα συμπαγές σουνιτικό, εθνικά ενιαίο τούρκικο έθνος, το οποίο από το 1922 το κεμαλικό κράτος, μέσω του κεμαλικού συντάγματος, θέλησε να επιβάλει κάνοντας χρήση των τριών ισχυρών πυλώνων: Του Στρατού, του δικαστικού σώματος και της παιδείας.


Σοβαρές διαφορές
Ήλθαν στο φως οι μεγάλες διάφορες μεταξύ κοσμικών Αττατουρκιστών και των σουνιτών Ισλαμιστών, οι θρησκευτικές διάφορες μεταξύ σουνιτών και σιιτών αλεβιτών που προστέθηκαν στο ήδη μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες, δηλαδή τον ένοπλο αγώνα των Κούρδων για απόσχιση και αυτοδιοίκηση με στόχο την ίδρυση κουρδικού κράτους. Σ’ αυτόν τον πόλεμο, από το 1980 μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχασε 40.000 στρατιώτες. Τον τελευταίο χρόνο ο αγώνας των Κούρδων ανταρτών εντάθηκε σε τέτοιο βαθμό που υποχρέωσαν τον Ερντογάν να συρθεί γονατιστός και να ζητήσει κατάπαυση του πυρός και υποσχέθηκε στους Κούρδους αυτονομιστές να ικανοποιήσει το αίτημά τους για αλλαγή του κεμαλικού συντάγματος.
Εάν ο Ερντογάν πραγματοποιήσει αυτή την κίνηση, τότε ανοίγει ο δρόμος να αποκτήσουν αυτονομία και αυτοδιοίκηση οι Κούρδοι. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι ο Ερντογάν, παρά την πλειοψηφία που έχει στη Βουλή, δεν θα πετύχει την αλλαγή του Συντάγματος, διότι είναι αδύνατο να αλλάξει το βασικό άρθρο του Κεμαλικού συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι κάθε Τούρκος κάτοικος ανήκει στο τούρκικο έθνος και δεν αναγνωρίζεται καμία εθνική μειονότητα, ούτε καμία θρησκευτική μειονότητα. 

Καζάνι που σιγόβραζε
Η εξέγερση των τελευταίων ημερών δεν ήλθε τυχαία. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια ήταν ένα καζάνι που σιγόβραζε μετά τις αυταρχικές ενέργειες του Ερντογάν να επιβάλει ισλαμικές αρχές και διάλυση του κεμαλικού κατεστημένου. Ο Ερντογάν με οργίλο ύφος αποκάλεσε τους εξεγερθέντες της πλατείας Ταξίμ με τη λέξη «cabulcu». Σύμφωνα με το λεξικό η λέξη αυτή σημαίνει πλιατσικολόγος, άρπαγας και γενικά αυτός που διά της βίας λαμβάνει την περιουσία άλλου ανθρώπου, αφού προηγουμένως έχει προβεί σε λεηλασία, εμπρησμό και βιασμό και λαφυραγώγηση. Αυτή η λέξη, ωστόσο, πληροί όλα τα χαρακτηριστικά των Τούρκων, είτε είναι κεμαλιστές είτε είναι ισλαμιστές είτε είναι σουνίτες είτε αλεβίτες.
Είναι η πλέον κατάλληλη λέξη που προσδιορίζει έναν Τούρκο. Τούρκοι ιστορικοί αναφέρουν ότι αυτή η λέξη έγινε γνωστή μετά τη μάχη του Μαντζικέρτ το 1071, όταν οι Τούρκοι άρχισαν σταδιακά να καταλαμβάνουν τη Μικρά Ασία και να προβαίνουν σε «cabulcu» εις βάρος των Ελληνικών Χριστιανικών πόλεων. Αυτή η βάρβαρη ενέργεια του πλιάτσικου, του βιασμού και της λεηλασίας είναι για τους Τούρκους από το 1071 μέχρι σήμερα ιερό εθνικό καθήκον και μάλιστα, ξεδιάντροπα, το χαρακτηρίζουν «εθνικό πνεύμα των Τούρκων».
Καθημερινή πράξη

Αυτοί είναι οι Τούρκοι που θέλουν να μπουν στην Ε.Ε. Μερικοί ημέτεροι έχουν μολυνθεί στην ιδέα ότι ο καλός ισλαμοδημοκράτης Ερντογάν είναι καλύτερος των κεμαλιστών. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο οι διάφοροι εθνομηδενιστές μετατράπηκαν σε κράχτες της νεο-οθωμανικής εθελοδουλίας και έχουν ταχθεί, στη σταυροφορία των Άγγλων, σημαιοφόροι για να καταστεί η Τουρκία πλήρες μέλος της Ε.Ε. Η Τουρκία και το παράνομο τ/κ καθεστώς από το 1974 μέχρι σήμερα προβαίνουν καθημερινά σε «cabulcu» και λυμαίνονται τις περιουσίες των Ελληνοκύπριων. Λεηλάτησαν και συνεχίζουν να λεηλατούν την πολιτιστική κληρονομιά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία. Επιδιώκουν την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της κατεχόμενης Κύπρου και τον βιασμό της ιστορίας. Στα σχολεία διδάσκονται ότι η Ελληνιστική περίοδος σε Κύπρο, Ιωνία, Μικρά Ασία και Πόντο διήρκεσε μόλις πέντε χρόνια.
Προσχεδιασμένη πολιτική

Είναι φανερό ότι η συνεχιζόμενη και μεθοδική καταστροφή των πολιτιστικών, ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων των Ελλήνων της Κύπρου είναι μέρος μιας προσχεδιασμένης πολιτικής για εξαφάνιση κάθε ίχνους ελληνικότητας της Κύπρου και η μετατροπή των κατεχομένων σε μιαν ακόμη τούρκικη επαρχία στα πλαίσια της προσπάθειάς τους για πλήρη τουρκοποίησή τους σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο χρόνο η κατάληψη όλης της Κύπρου με λύση ΔΔΟ. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ε/κ ψηφίζει με γνώμονα τον κομματικό πατριωτισμό. Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν για σημαία τη ρατσιστική λύση της ΔΔΟ . 

Παράδειγμα ο Ταλάτ
Οι Τούρκοι, από τις πρώτες μέρες της τούρκικης κατοχής, άρχισαν το πλιάτσικο και τη λαφυραγώγηση των ε/κ περιουσίων, πάντα μέσα στο εθνικό πνεύμα των Τούρκων. Μάλιστα, ο καλός σύντροφος τού αλήστου μνήμης Χριστόφια, αριστερός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, διέπρεψε στο πλιάτσικο οικιακών συσκευών, που είναι και η ειδικότητά του, αφού σπούδασε ως τεχνικός οικιακών συσκευών. Στο σπίτι που έκλεψε, στην Πάνω Κερύνεια, ήταν στοιβαγμένα τα ψυγεία, οι τηλεοράσεις και τα πλυντήρια που λαφυραγώγησε, ενεργώντας ως γνήσιος Τούρκος. Ο μοχθηρός αυτός Τούρκος έδειξε τον καλύτερό του εαυτό στο πνεύμα του «cabulcu». 

Μεγάλες καταστροφές
Οι Τούρκοι διακατέχονται από σύμπλεγμα κατωτερότητας έναντι των Ελλήνων και συνεχίζουν να καταστρέφουν με μανία αρχαία ελληνικά και χριστιανικά μνημεία ή τα πωλούν σε ξένους εμπόρους. Η μεγάλη καταστροφή έγινε στα χριστιανικά μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια, καταστρέφοντας ή πωλώντας εικόνες και τοιχογραφίες και ψηφιδωτά. Η αμερικανική επιτροπή Ελσίνκι, σε έκθεσή της, καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα θρησκευτικά μνημεία των κατεχομένων και σύμφωνα με αυτήν:
1. 500 εκκλησίες έχουν λεηλατηθεί.
2. 133 εκκλησίες και μοναστήρια έχουν βεβηλωθεί.
3. 15.000 εικόνες, από τις οποίες 3.500 βυζαντινές, έχουν κλαπεί.
4. 77 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τεμένη.
5. 28 εκκλησίες χρησιμοποιούνται από τον τούρκικο στράτο ως αποθήκες.
6. Δύο εκκλησίες μετατράπηκαν σε νοσοκομεία.
7. 13 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε στάβλους.
8. 17 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε μπαράκια.
9. Μια εκκλησία έχει μετατραπεί σε νεκροτομείο.
10. Μετέτρεψαν την εκκλησία της Αγίας Αναστασίας στη Λάπηθο σε ξενοδοχείο.
11. Αλλοίωσαν τον δημογραφικό χαρακτήρα, κτίζοντας 32 νέα τζαμιά και μιναρέδες.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ
Ταγματάρχης
εν αποστρατεία

 http://www.sigmalive.com/simerini
29/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 comment:

  1. Μεγάλες οι διαφορές απόψεων Ερντογάν- Ντεμίρτας για την πορεία της διαδικασίας επίλυσης του Κουρδικού....

    Τεράστιες είναι οι διαφορές στις εκτιμήσεις των πολιτικών ηγετών για την εξέλιξη της διαδικασίας επίλυσης του Κουρδικού, όπως αυτές αποτυπώνονται στον σημερινό τουρκικό Τύπο.

    Αντίθετα από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι μόλις ένα 15% των μαχητών του ΡΚΚ έχει εγκαταλείψει τη χώρα, ο επικεφαλής του BDP, Σελαχατίν Ντεμίρτας, υπολογίζει ότι μέχρι στιγμής, περισσότερο από το 80% εξ αυτών έχει αποσυρθεί πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

    Ο κ. Ντεμίρτας εκτιμά ότι «το πρώτο στάδιο (της διαδικασίας) έχει ολοκληρωθεί και το κλίμα είναι ευνοϊκό για τις μεταρρυθμίσεις», σε αντίθεση με τον κ.Ερντογάν ο οποίος δηλώνει ότι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας δεν θα ολοκληρωθεί αν δεν αποχωρήσει και το τελευταίο μέλος του ΡΚΚ.

    Το BDP ζητεί να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις άμεσα και να μην αναβληθεί η προώθησή τους ως τη λήξη της θερινής διακοπής λειτουργίας της τουρκικής βουλής.
    http://www.onlycy.com/351949
    29/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin