Saturday, June 22, 2013

Το πρόβλημα δεν ήταν το «μαύρο» - με όλα τα λάθη και τις αστοχίες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη Όσα λάθη και αν έγιναν στην υπόθεση της ΕΡΤ, η χώρα δεν έπρεπε να οδηγηθεί στον όλεθρο.

Τούτη την ώρα,  δεν είναι απλά και γενικά «ώρα ευθύνης», αλλά είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Λανθασμένες εκτιμήσεις όσον αφορά στις αντιδράσεις και άστοχοι χειρισμοί, οδήγησαν στο «μαύρο».

Και η εθελοτυφλία, το γεγονός ότι κάποιοι έκλεισαν τα αυτιά τους σε οποιοδήποτε επιχείρημα και σε κάθε στοιχείο που προσκομιζόταν όλες αυτές τις ημέρες, οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση.




Ο κ. Βενιζέλος, όχι μόνο επειδή το κόμμα του έχει κυβερνήσει για πολλά χρόνια, όχι μόνο επειδή το κόμμα του κυβέρνησε τα πρώτα μνημονιακά χρόνια, αλλά και επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να αναδιαρθρώσει την ΕΡΤ – και εμποδίστηκε από μια ομοβροντία απεργιών, που έτσι κι’ αλλιώς κράτησαν επί μήνες κλειστή την ΕΡΤ – το κατάλαβε.

Ο κ. Κουβέλης, όμως, δεν θέλησε να ανοίξει τα αυτιά του σε όσα ειπώθηκαν αυτές τις μέρες σχετικά με το συνδικαλιστικό απεργιακό αμόκ στην ΕΡΤ, που είναι βέβαιο ότι δεν θα επέτρεπε την περίφημη «αναδιάρθρωση εν λειτουργία».

Διότι, όπως χίλιες φορές έχουμε πει αυτές τις μέρες, τα συνδικαλιστικά σωματεία ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, αν και υποκριτικά επαναλαμβάνουν πως «χρειάζονται αλλαγές, αξιοκρατία και αξιολόγηση».

  • Έτσι, όπως επίσης χίλιες φορές έχουμε πει, μόλις θα ξεκινούσε η αναδιάρθρωση, θα σταματούσαν τα πάντα, ουδείς θα έβρισκε οτιδήποτε να αναδιαρθρώσει, θα βρίσκονταν όλοι σε απεργία, στην ΕΡΤ δεν θα κυκλοφορούσε όχι δημοσιογράφος, τεχνικός, διοικητικός υπάλληλος, αλλά… ούτε κουνούπι!

Όπως δεν έχω σταματήσει να επαναλαμβάνω – χωρίς να θέλει να το ακούσει κανείς – το πρόβλημα με την ΕΡΤ είναι καθαρά συνδικαλιστικό.

Ακόμη και αν συμφωνούσαν χθες με κάποιο τρόπο και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη.

Οποιαδήποτε απόφαση των τριών αρχηγών - συμβιβαστική, σολομώντεια, γενναιόδωρη, με δίμηνες ή μεγαλύτερου χρόνου συμβάσεις, όσο το δυνατόν περισσότερες επαναπροσλήψεις και ό,τι άλλο βάλει ο νους – αυτή δεν θα γινόταν αποδεκτή από τα συνδικαλιστικά σωματεία.

  • Οι συνδικαλιστές δεν πρόκειται να δεχθούν οτιδήποτε άλλο εκτός από την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση.

Ειδικά μάλιστα μετά τις τελευταίες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, έχουν και την απαραίτητη πλειοψηφία για να το πράξουν, καθώς οι δύο πρώτες παρατάξεις, με τους έξι συμβούλους που διαθέτουν, μπορούν να συγκροτήσουν άμεσα προεδρείο και… να ξεκινήσουν τις απεργίες.

Αλλά ακόμη και αυτό να μην συνέβαινε, τις απεργίες θα τις κήρυσσε η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και όλοι οι άλλοι.

Το συμπέρασμα είναι πως λογάριασαν όλοι χωρίς τον ξενοδόχο.

Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα ήσαν από την αρχή βέβαιοι πως μπορεί για όλους τους υπόλοιπους (φυσιολογικούς) ανθρώπους το πρόβλημα να ήταν το «μαύρο», όχι όμως και για αυτούς που πραγματικά κινούν τα νήματα.

Και χθες αποδείχθηκε αυτό ακριβώς:

  • Δεν έγινε αποδεκτή από όλους η λύση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ,  διότι το πρόβλημα ΔΕΝ ΗΤΑΝ  να ξαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ!

Στην πραγματικότητα, έπεσαν οι μάσκες:

Το πρόβλημα δεν ήταν το «μαύρο» - με όλα τα λάθη και τις αστοχίες.
http://www.elzoni.gr 21/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
---------------------

1 comment:

  1. Ο Β. Παπακωνσταντίνου τραγουδάει για την ΕΡΤ....

    Λίγο μετά τις 01.30 ολοκληρώθηκε η συγκινητική συναυλία του τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου που παραχώρησε σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

    Πλήθος κόσμου παρακολούθησε στη σκηνή τον καλλιτέχνη, που τους εμψύχωσε ώστε να συνεχίσουν τον «δίκαιο αγώνα τους» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά......+video...+photos....http://www.zougla.gr/greece/article/i-sinavlia-tou-v-papakonstantinou-stin-ert
    22/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin