Friday, June 28, 2013

Σαμαράς: Η Ελλάδα γίνεται πόλος επενδύσεων.... Κατέβηκε για λίγο από το βήμα, λόγω αδιαθεσίας

)
-
Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα είπε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας ενώπιον των περίπου 4.000 παρισταμένων στο 9ο συνέδριο της ΝΔ. Με αφορμή την είδηση για τον αγωγό ΤΑΡ διαβεβαίωσε ότι είναι η καλύτερη που υπήρξε τα τελευταία χρόνα και τόνισε ότι θα ξεπεραστεί σύντομα το πρόβλημα με τη ΔΕΠΑ. Διακόπηκε για λίγη ώρα η ομιλία του καθώς αισθάνθηκε αδυναμία. 
Σε μια ίωση που ταλαιπωρούσε τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε συνδυασμό με την κόπωση λόγω του ταξιδιού στις Βρυξέλλες αποδόθηκε η αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο πρωθυπουργός, η οποία τον υποχρέωσε αρχικά να εγκαταλείψει στη μέση την ομιλία του στο 9ο συνέδριο της ΝΔ. Μετά τη σύντομη διακοπή, όμως, ο ίδιος επέμεινε να ανέβει στο βήμα για να ολοκληρώσει την ομιλία του.

 

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συνέδρους, έκανε αναδρομή στο κυβερνητικό έργο μέχρι σήμερα, υπεραμύνθηκε των αποφάσεων για την ΕΡΤ και περιέγραψε ένα θετικό μέλλον για την Ελλάδα με αφορμή τις συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ.

 

Οι αποκρατικοποιήσεις ΟΠΑΠ και ΔΕΣΦΑ προχωρούν ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. Επανέλαβε ότι με τον αγωγό ΤΑΡ, η Ελλάδα γίνεται πόλος επενδύσεων ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: "κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας". Διαβεβαίωσε ότι η χώρα μπαίνει σοβαρά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, καθίσταται πόλος επενδύσεων καθώς δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας και τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

 

Για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης είπε: "τα κίνητρά μας ήταν πάντα για την πατρίδα, με την τρικομματική προχωρήσαμε τον τελευταίο χρόνο και με δικοματική προχωράμε στο εξής, ώστε να εξαντλήσουμε την τετραετία γιατί το έχει ανάγκη η πατρίδα". Εκτίμησε ότι στα όσα έγιναν τον τελευταίο  χρόνο βοήθησαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κόμματα με τα οποίαη ΝΔ θα έχει πάντα διαφωνίες αλλά "το έργο του τελευταίου χρόνου το προχωρήσαμε μαζί, αυτό είναι αλήθεια και πρέπει να λέμε καθαρές κουβέντες" ανέφερε χαρακτηριστικά. Ζήτησε τη στήριξη όσων συμμετέχουν και όσων δεν συμμετέχουν στη διακυβέρνηση της χώρας εκτιμώντας ότι τους ενώνει όλους ο κοινός παρονομαστής που είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

 

Σχολιάζοντας την απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είχε το θάρρος να κλείσει την αμαρτωλή ΕΡΤ που αποτέλεσε για δεκαετίες σύμβολο αδιαφάνειας, κάνοντας λόγο για τεράστιο κόστος και ελάχιστη τηλεθέαση ενώ συμπλήρωσε: "Κάποιοι θεωρούν τη δημόσια περιουσία τσιφλίκι για να κατεβάζουν διακόπες και να κάνουν καταλήψεις-το μαύρο θα φύγει από τις οθόνες αλλά δε γυρνάμε σε αμαρτίες του παρελθόντος". Παραδέχθηκε ότι έγιναν σφάλματα από όσους κυβέρνησης και ότι έκαναν διορισμούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά σημείωσε ότι διόρισαν κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς.

 

Για τη φορολογία είπε ότι καταπολεμάται η φοροδιαφυγή και ανοίγει ο δρόμος για μελλοντική μείωση όλων των φόρων (ΦΠΑ σε εστίαση, φόρο εισοδήματος και ακινήτων) και έθεσε ως προσωπικό στοίχημα να είναι εφικτό στα επόμενα πέντε χρόνια το αργότερο.

 

Παρών στο συνέδριο και ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος απέσπασε θερμό χειροκρότημα από τους συνέδρους.
28/6/13
--
---------- video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

2 comments:

  1. Ξαφνική αδιαθεσία Σαμαρά – Σταμάτησε την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ....

    Μια αδιαθεσία έκανε τον πρωθυπουργό να σταματήσει ξαφνικά την ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ, γεγονός που έκανε τους πάντες να παγώσουν.

    «Σας ζητώ συγνώμη, πρέπει να διακόψω για δυο λεπτά», είπε και κατέβηκε από το βήμα.

    Τώρα βρίσκεται σε δωμάτιο δίπλα από την αίθουσα του συνεδρίου. Συνεργάτες του έλεγαν ότι τις τελευταίες μέρες είχε προσβληθεί από γαστρίτιδα και, ίσως, αυτή να ήταν η αιτία της αδιαθεσίας του.
    http://www.aixmi.gr/index.php/ksafnikiadiathesiasamara/
    28/6/13

    ReplyDelete
  2. Επανήλθε στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο Α. Σαμαράς...

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:18

    Ξαφνική αδιαθεσία ένοιωσε ο Α. Σαμαράς την ώρα που μιλήσουμε από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ. Ο ίδιος ακούστηκε να λέει «θα ζητήσω συγνώμη, θα καθίσω για λίγα λεπτά» και απομακρύνθηκε από το πόντιουμ, ενώ αμέσως έτρεξαν για βοήθεια συνεργάτες του.

    Λίγα λεπτά αργότερα ανακοινώθηκε στο Σώμα ότι ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από την αίθουσα του Ταεκβοντο που φιλοξενεί το συνέδριο.

    Να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε ένα βαρύ πρόγραμμα καθώς βρισκόταν από χθες στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής και μόλις προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος γύρω στις 19.00 μετέβη κατευθείαν στο συνεδριακό χώρο.

    Σύμφωνα με συνεργάτες του, πέραν του σκληρού προγράμματος ο κ. Σαμαράς τις τελευταίες 5 ημέρες ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

    Ο ίδιος παρέμεινε στο χώρο του συνεδρίου, αρνούμενος να μεταβεί σπίτι του και ανακοίνωσε στους συνεργάτες του πως όταν νοιώσει καλύτερα θα συνεχίσει την ομιλία του όπως κι έγινε λίγα λεπτά αργότερα με τον πρωθυπουργό να επιστρέφει στο πόντιουμ καταχειροκροτούμενος και να δηλώνει «στους αγώνες μένουμε όρθιοι δεν πέφτουμε ποτέ».
    http://www.capital.gr/news.asp?id=1825825
    28/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin