Monday, June 24, 2013

Η ζωνταντανή αναμετάδοση του προγράμματος της ΝΕΤ συνεχίζεται με σοβαρές επιφυλάξεις...

Συνεχίζεται από τις διευθύνσεις [α], [β] των ιστοσελίδων μας η αναμετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ/ΝΕΤ με σοβαρές όμως επιφυλάξεις.

Συγκεκριμένα παρατηρήσαμε:

1. Διαστρεβλώνονται δηλώσεις/τοποθετήσεις καλεσμένων προς ισχυροποίηση αντιθέτων επιχειρημάτων.


2. Συνεχίζουν επίμαχα video να μην συνοδεύονται από κωδικούς ενσωμάτωσης αλλά και να μην αναρτώνται ώστε μια δεύτερη ανάγνωση/προβολή να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των πραγμάτων. Χρόνια τώρα βέβαια η ΕΡΤ ακολουθούσε αυτήν την πολιτική να μην δίνει κωδικούς ενσωμάτωσης και να μην τα αναρτά σε κάποια κεντρική διεύθυνση (π.χ. YouTub).


3. Αποσιωπάται και αλλοιώνεται, όταν αναφέρεται, σημαντική παράγραφος του ΣτΕ, ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση έπρεπε, πρέπει και θα πρέπει να υπηρετεί το "Δημόσιο Συμφέρον", προφανώς και με την στενή οικονομική έννοια, αλλά και με την έννοια διαπαιδαγώγησης, παιδείας, ψυχαγωγίας. 


Συγκεκριμένα τονίζονται οι έννοιες του κομματικού και κυβερνητικού συμφέροντος, που σε όλους είναι γνωστό, ότι μερικές φορές δεν συμπίπτουν με αυτήν του Δημοσίου σε δημοκρατικές κοινωνίες. Εκτός και αν αποφασίσαμε να διαλαλήσουμε Urbi et Orbi ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη και Αμερική έχουν.

4. Παρατηρήθηκαν ρατσιστικά επεισόδια απόρριψης πράξεων αλληλεγγύης από άτομα και οργανώσεις που οι συντελεστές του τωρινού προγράμματος της ΕΡΤ θεώρησαν περιθωριακά και δεν άξιζαν να έχουν δικαίωμα σε πράξεις τέτοιου είδους στον δικό τους χώρο.


5. Αρκετές φορές το πρόγραμμα στερείται καλαισθησίας πράγμα που έπρεπε να έχει μία δημόσια τηλεόραση για να ξεχωρίζει από τις ιδιωτικές.


6. Η αναμετάδοση γίνεται από αρκετά sites στο διαδίκτυο που με μια πρώτη ματιά διαπιστώνει κάποιος ιδιοτελείς σκοπούς: Επισκεψημότητα, διαφημίσεις, προβολή αντίστασης/επαναστατικότητας κλπ.


7. Τονίστηκαν υπέρμετρα και επαναλήφθηκαν δυσανάλογα παράξενες ανακοινώσεις και δηλώσεις.

Γενικά, τελευταία δίνεται η εντύπωση ενός έκπτωτου πρίγκιπα που αναζητά (Δυτικούς) σταυροφόρους προς τους Άγιους Τόπους, πρόθυμους να  αλλάξουν πορεία προς βοήθεια του, παραβλέποντας το τι συνέπειες θα έχει για την "Ιστορία" αυτού του Τόπου. 

Αρκετοί στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία έχασαν τις δουλειές τους, έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους, αλλά δεν έκαναν έτσι.

P.S. Αυτοί που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα είδαν καμιά φορά τι αναμεταδίδουν, ή αναμεταδίδουν για να αναμεταδίδουν???.

---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ήταν μόνο ένα πανό; ....
--
κλπ

1 comment:

  1. Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Το λουκέτο θα κοστίσει στα κρατικά ταμεία έως και μισό δισ. ευρώ (500.000.000 EURO).....

    Το ποσό προκύπτει από αποζημιώσεις των εργαζομένων, ρήτρες συμβολαίων και ακύρωση συμφωνιών για τηλεοπτικά προγράμματα
    Την εκτίμηση ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ δημιουργεί αυτή τη στιγμή στα κρατικά ταμεία ένα επιπλέον χρέος που – σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς – ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ και ίσως πλησιάσει και το μισό δισ. ευρώ εξέφρασαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

    Το ποσό αυτό προκύπτει, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου, από:

    τις αποζημιώσεις των 2.650 εργαζομένων
    τις ρήτρες συμβολαίων,
    την ακύρωση συμφωνιών παραγωγών προγράμματος,
    τις αποζημιώσεις πάσης φύσεως


    Εμφανίστηκαν, επίσης, αποφασισμένοι να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο και να συνεχίσουν σε καθημερινή, 24ωρη, βάση να προσφέρουν την εργασία τους, περιφρουρώντας τη δημόσια περιουσία.

    Αντέκρουσαν, μάλιστα, τον χαρακτηρισμό της «κατάληψης», σημειώνοντας πως η ΕΡΤ είναι ανοιχτή και βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της συνεχώς καλεσμένοι, επισκέπτες, πολίτες, μαθητές και πολιτικά στελέχη από σχεδόν όλα τα κόμματα.

    «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι μέρος της λύσης, αλλά η μόνη λύση» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Γιώργος Σαββίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του νέου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή.

    «Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δεν θα αποχωρήσουμε από το κτίριο και δεν θα υποχωρήσουμε. Έχουμε χρεωμένο εξοπλισμό και δεν πρόκειται να φύγουμε» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

    «Το λάθος και τα συνεχιζόμενα λάθη που ακολούθησαν για να διορθώσουν το πρώτο της 11ης Ιουνίου διορθώνεται με μια κίνηση. Την επαναφορά του χρόνου στις 10 Ιουνίου και την έναρξη μιας ειλικρινούς και καθαρής συζήτησης για το αύριο της ΕΡΤ» κατέληξαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας πως ζητούν την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που «βάζουν λουκέτο» στην ΕΡΤ, τη μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ και την έναρξη διαλόγου, χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.
    http://www.protothema.gr/greece/article/289324/dimosiografoi-ert-to-louketo-tha-kostisei-sta-kratika-tameia-os-kai-miso-dis-euro/
    25/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin