Monday, June 3, 2013

Έρευνα για τα επεισόδια στην Τουρκία ζητά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών και πλήρης αυτοσυγκράτηση από πλευράς αστυνομικών δυνάμεων» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, εκφράζοντας για άλλη μια φορά με τον τρόπο αυτό την ανησυχία των ΗΠΑ για τις αναφορές περί υπερβολικής χρήσης βίας από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες.

Εξέφρασε παράλληλα τη «βαθιά ανησυχία» της Ουάσινγκτον για τον μεγάλο αριθμό των τραυματιών προσθέτοντας ότι ο σεβασμός στην ελευθερία του λόγου είναι βασικό στοιχεία της δημοκρατίας.

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, στην οποία περιλαμβάνεται και το δικαίωμα για ειρηνικές διαδηλώσεις, γιατί αυτά τα στοιχεία είναι βασικά για τη δημοκρατία» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρντμεντ.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι με τις δηλώσεις του αυτές δεν προτίθεται να παρέμβει στα εσωτερικά της Τουρκίας αλλά απόδειξη του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι ΗΠΑ για αυτές τις αξίες.
3/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments:

  1. Proteste in der Türkei: US-Außenminister fürchtet "exzessive Gewalt" gegen Demonstranten....

    US-Außenminister John Kerry zeigt sich besorgt über das Vorgehen der türkischen Polizei gegen die Demonstranten - und fordert eine Untersuchung der Vorfälle. Derweil setzen die Sicherheitskräfte erneut Tränengas gegen die Protestierenden ein.
    http://www.spiegel.de/politik/ausland/washington-kritisiert-gewalt-gegen-tuerkische-demonstranten-a-903582.html
    3/6/13

    ReplyDelete
  2. Ankara deputy PM offers apology as protests continue....Deputy prime minister calls crackdown, use of excessive violence ‘wrong and unjust’....http://www.timesofisrael.com/ankara-deputy-pm-offers-apology-as-protests-continue/
    4/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin