Tuesday, June 25, 2013

ΥΠΕΞ: Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Δ. Κούρκουλα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (Λουξεμβούργο)

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 25 Ιούνιος 2013
 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας συμμετείχε, σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Το Συμβούλιο ασχολήθηκε με την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 27ης Ιουνίου και, στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε -μέσω τηλεδιάσκεψης- ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Herman Van Rompay.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο θα συμμετέχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα εξετάσει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδίως της ανεργίας των νέων και για την αύξηση της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής οικονομίας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, θα διερευνήσει τρόπους αξιοποίησης των 120 δις ευρώ που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη στήριξη αναπτυξιακών μέτρων ταχείας δράσης, στο πλαίσιο του Συμφώνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση.


Οι Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν, τέλος, τα επόμενα βήματα στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας και την προοπτική σύναψης συμφωνίας Σύνδεσης με το Κοσσυφοπέδιο. Ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών τάχθηκε, εκ νέου, υπέρ της άμεσης λήψης απόφασης για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Σερβίας.

25/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Η ανεργία στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου με τον επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ...

    Ζητήματα σχετικά με την προώθηση των προγραμμάτων ανάσχεσης της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων, συζήτησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ Λάζλο Αντορ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κύριο σημείο της συνομιλίας τους ήταν η ανάγκη μεταφοράς πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

    Επιπλέον, η συζήτηση επεκτάθηκε σε νέες πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και σε πρωτοβουλίες στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, που μπορεί να αναδείξει σημαντικά κοιτάσματα απασχόλησης.

    Επιπλέον, στη συνάντηση μετείχε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και η ευρωβουλευτής του κόμματος, Συλβάνα Ράπτη, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5025631/h-anergia-sto-epikentro-ths-synanthshs-benizeloy-me-ton-epitropo-koinwnikwn-ypothesewn-ths-ee/
    25/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin