Saturday, June 8, 2013

Η ώρα των αποφάσεων! .... για τα μοντέλα ιδιωτικοποίησης των ελληνικών λιμανιών

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τα μοντέλα ιδιωτικοποίησης των ελληνικών λιμανιών. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην έκθεση αξιολόγησης θέτει σαφές χρονοδιάγραμμα στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
Το ΔΝΤ ουσιαστικά επαναλαμβάνει την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Ταμείο στο τέλος Φεβρουαρίου, στην οποία ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του αʼ εξαμήνου του έτους θα επέλεγε το μοντέλο ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Το ΔΝΤ με τον τρόπο αυτό, θέτει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών στην ελληνική κυβέρνηση αφού τα προηγούμενα χρονοδιαγράμματα δεν τηρήθηκαν. Ουσιαστικά τώρα το βάρος πέφτει στην κυβέρνηση που στηρίζεται από τα τρία κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.



Η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να επιλέξει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, τουλάχιστον του ΟΛΠ, ενώ το ΠΑΣΟΚ μέσω του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, εξέφρασε στις αρχές της εβδομάδας την αντίθεσή του, υπερθεματίζοντας υπέρ των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ η οποία δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, η επικρατούσα άποψη είναι να προωθηθούν οι παραχωρήσεις δραστηριοτήτων, ωστόσο ένα μειοψηφικό ρεύμα έχει εκφραστεί υπέρ του σεναρίου της πώλησης μετοχών.

(Ναυτεμπορικη)
http://www.zougla.gr
8/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin