Friday, June 7, 2013

ΥΠΕΞ: Σημεία συνέντευξης ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα στην εκπομπή «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ» στον τ/σ ΝΕΤ με τους δημοσιογράφους Φ. Παπαθανασίου και Μ. Αλεξάκη

Παρασκευή, 07 Ιούνιος 2013
•    Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του, κ. Davutoglu, για τον Έλληνα φοιτητή και οι εξελίξεις ήταν θετικές. Το Γενικό Προξενείο από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του φοιτητή και προσπάθησε να τον διευκολύνει για οποιοδήποτε θέμα αφορούσε την τουρκική δικαιοσύνη.

•    Θέλουμε μία Τουρκία σταθερή πολιτικά που να μπορεί να βλέπει το μέλλον της με ευρωπαϊκή προοπτική, γιατί μόνο μέσα από μία τέτοια πραγματικότητα θα υπάρξουν ενδεχομένως και δυνατότητες επικοινωνίας και συνεννόησης για θέματα που αφορούν κι εμάς.


•    Όταν μιλάμε για την Τουρκία γνωρίζουμε όλοι μας oτι είναι μία χώρα που κάνει προσπάθεια, τα τελευταία χρόνια, για να δημιουργήσει δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και να λειτουργήσει με κανόνες σύγχρονων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία και γνωρίζουμε ότι πρέπει η προσπάθεια αυτή να ενταθεί και να επιμείνει κανείς σε αυτό το δρόμο, αν θέλουμε η γειτονική χώρα να μεταρρυθμιστεί και να μπει σε μία λογική ευρωπαϊκής προοπτικής.

•    Αυτή την προσπάθεια, την βλέπει κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί από την άλλη πλευρά να μη σημειώσει ότι όσο και αν έχει συντελεστεί πρόοδος υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα, τα οποία πρέπει να γίνουν.

•    Η κατάσταση στην Τουρκία δεν μπορεί να συγκριθεί με την Αραβική Άνοιξη. Σε μία χώρα που υπάρχει ένας πραγματικά υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, πάρα πολλές δημόσιες επενδύσεις και η ανεργία είναι χαμηλή, προφανώς δεν υπάρχουν τα χαρακτηριστικά της Αραβικής Άνοιξης.

•    Επαναλαμβάνω, να ευχηθούμε το συντομότερο δυνατόν να επανέλθει και η ηρεμία και η σταθερότητα γιατί αυτό είναι προς όφελος της ίδιας της Τουρκίας και της ευρύτερης γειτονιάς μας.

7/6/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin