Saturday, June 29, 2013

Συνέδριο ΝΔ-Δ. Αβραμόπουλος: Ανάγκη να υπάρξει εθνική ενότητα ... Ν. Κιουτσούκης: Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι η Ιφιγένεια όλης της Ευρώπης. Θυσιάζονται για να σωθούν οι τράπεζες και το ευρώ.

 Ραβανός Αρης (tovima.gr)
-
Υπέρμαχος της εθνικής συνεννόησης, όπως πράττει εδώ και και χρόνια, εμφανίστηκε κατά τη δεύτερη ημέρα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας με έμφαση την ανάγκη να υπάρχει εθνική ενότητα.
 
Στη σκιά του ανασχηματισμού και παρά τα όσα κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες για τη μετακίνησή του στο Πεντάγωνο από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος, με την ομιλία του το πρωί του Σαββάτου, δεν άφησε ούτε ένα ίχνος δυσαρέσκειας.
 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεράνω όλων των φημών και των σεναρίων, επέλεξε μια ενωτική ομιλία, όπως κάνει συνειδητά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα δεν ήταν τυχαία η κίνησή του να αναφερθεί αρκετές φορές στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, με τη φράση «ο πρόεδρός μας», ενώ τον χαρακτήρισε «ακούραστο», «μαχητικό» και «αποφασιστικό».
 
«Αυτή τη δύσκολη στιγμή ο τόπος μας χρειάζεται όλους» είπε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για επανέκκινηση της χώρας με άξονα όλους τους Έλληνες. «Κλείνουμε τον κύκλο της διαίρεσης και του διχασμού της μεταπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που έγινε τον τελευταίο χρόνο για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα και το κλίμα για τη χώρα μας στο διεθνές περιβάλλον.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα Κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό και τόνισε με έμφαση, επικαλούμενος και αντίστοιχη φράση του κ. Σαμαρά το βράδυ της Παρασκευής, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναγίνει Κράτος.
 
Στο σημείο αυτό, αφού αναφέρθηκε στις παθογένειες του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η συνταγματική μεταρρύθμιση παράλληλα με την εκ βάθρων ανασυγκρότηση του Κράτους. Στη συνέχεια με διάθεση και κριτικής στις προηγούμενες κυβερνήσεις, σημείωσε ότι έπρεπε να προτάξουμε την επανίδρυση του Κράτους και διευκρίνισε: «Έφθασε η ώρα να γίνει».
 
 
Διμέτωπος Βορίδη κατά ΠαΣοΚ και Αριστεράς
 
Με μια ομιλία που είχε βαθύτατο ιδεολογικό υπόβαθρο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης έθεσε ως βασικό στόχο το επόμενο διάστημα για το κόμμα να κερδίσει τον ιδεολογικό πόλεμο κατά της Αριστεράς.
 
Ο κ. Βορίδης, αρκετά απελευθερωμένος χωρίς το υπουργικό κουστούμι, ήταν λάβρος και κατά του ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας τα πολλά λάθη που έκανε τα τελευταία χρόνια.
 
Παρά το γεγονός ότι το ΠαΣοΚ είναι πλέον ο μόνος κυβερνητικός εταίρος, ο κ. Βορίδης, εκφράζοντας την άποψη μεγάλου τμήματος της κομματικής βάσης της ΝΔ, μίλησε για τις τεράστιες ευθύνες του κόμματος που ηγείται σήμερα ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Μάλιστα, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε επιγραμματικά για το πως η χώρα εισήλθε στο μνημόνιο και μίλησε για καταστροφικές επιλογές του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου, που πρέπει, όπως διευκρίνισε να λέγονται, ανεξαρτήτως του σήμερα.
 
Παράλληλα στα πλαίσια του ιδεολογικού πολέμου που προτάσσει κατά της Αριστεράς, είπε ότι πρέπει να ξεκινήσει μεγάλη και σκληρή αναμέτρηση μαζί της, καθώς εξακολουθεί και ηγεμονεύει σε πολλά επίπεδα. «Να ξανακερδίσουμε τη μάχη των ιδεών» είπε χαρακτηριστικά.
 
 
Λιστομαχία στο παρασκήνιο
 
Στους διαδρόμους του συνεδρίου διεξάγεται μεγάλη συζήτηση για το ποιοι θα στελεχώσουν τη νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, στην οποία θα συμμετέχουν 200 αιρετά μέλη. Η περίφημη «λιστομαχία» είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πλειοψηφία των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής θα είναι πλήρως ταυτισμένη με τη σημερινή ηγετική ομάδα. Η «προεδρική φρουρά» αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά σε δυνάμεις και προβλέπεται ότι θα εκλεγούν από την αυριανή ψηφοφορία και νέα πρόσωπα.

Αιχμές και κριτική Κακλαμάνη
 
Αιχμές για τη διαδικασία μετεξέλιξης της ΝΔ άφησε ο βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Ν. Κακλαμάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να μετασχηματιστεί η ΝΔ σε άοσμο πολιτικό σχηματισμό για να βρει χώρο το κάθε καρυδιάς καρύδι». Ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος ουσιαστικά στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, τάχθηκε υπέρ των εκλογών, θέτοντας το ερώτημα: «Τι θα γινόταν εάν ο λαός έπαιρνε στο χέρι του τη μοίρα του;». Ο κ. Κακλαμάνης επʼ αυτού άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, τονίζοντας: «Άκουσα το Στουρνάρα να λέει ότι εάν κάναμε εκλογές θα χάναμε τα 3,3 δισ. ευρώ. Αυτά περάσανε τράνζιτ στους δανειστές. Δεν εμπιστεύομαι την ηγεσία του υπουργείου, αλλά τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα». Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης, ζήτησε εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο και να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια. Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να ξεκαθαρίσει η ΝΔ τη θέση της με το ΠαΣοΚ, στο οποίο άσκησε σκληρή κριτική και προέταξε ως το μόνο δρόμο για τη ΝΔ, την επιστοφή στις ρίζες της. «Η ΝΔ πρέπει να ξαναγυρίζσει στις ρίζες της γιατί κάτω από την αριστερή ιδεολογία τα βάλαμε αυτά στο συρτάρι. Ζήτω η λαϊκή πατριωτική παράταξη. Ζήτω η αδιαίρετη ΝΔ» βροντοφώναξε.
 
Σταϊκούρας: Όχι σε μίζερες προσεγγίσεις
 
Στις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει στο πεδίο της οικονομίας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται να καταβληθεί ακόμα μεγάλη προσπάθεια. «Βέβαια, δεν έχουν δημιουργηθεί συνθήκες εφησυχασμού και «πανηγυρισμών». Όμως δεν δικαιολογούνται και μίζερες προσεγγίσεις» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και τόνισε την ανάγκη να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, το οποίο θα ενσωματώνει τις συμφωνίες με τους εταίρους αλλά θα κινείται και πέρα από το Μνημόνιο.
 
Χαρακόπουλος: Ναι σε λύσεις έκτακτης ανάγκης
 
Υπέρ των λύσεων έκτακτης ανάγκης με τόλμη και γενναιότητα τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαξ. Χαρακόπουλος και διευκρίνισε ότι «οι μισές λύσεις δεν είναι λύσεις». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι καρικατούρες λαϊκίστικου ύφους, υποννοώντας το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή κυρίως, επιδιώκουν να παραπλανήσουν το λαό.
  
Συνδικαλιστική ευρωσκεπτικιστική κριτική
Επιθετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα κ. Ν. Κιουτσούκης, που σημείωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι η Ιφιγένεια όλης της Ευρώπης. «Θυσιάζονται για να σωθούν οι τράπεζες και το ευρώ. Η ανοχή έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Η δημοκρατία βάλλεται από το εφαρμοζόμενο οικονομικό πργραμμα που βοηθάει στην ενίσχυση των  άκρων» είπε ο κ. Κιουτσούκης.  
29/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

3 comments:

  1. Βορίδης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα....

    Μεγάλες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε η ομιλία του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το πρωί του Σαββάτου, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ως υπεύθυνο για την κρίση που ζει σήμερα η Ελλάδα.

    «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Εθνους».

    Μάλιστα, ο Μάκης Βορίδης, δεν παρέλειψε να στοχεύσει τα πυρά του και κατά της Αριστεράς κάνοντας λόγο για μεγάλη σύγκρουση και αναμέτρηση και τονίζοντας ότι η «ήττα της Αριστεράς είναι και νίκη της παράταξής μας». Πρόσθεσε ακόμη πως «θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά».

    Αν και μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιδράσει επισήμως, ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση του του υπευθύνου επικοινωνίας, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος απάντησε με σκληρό ύφος μέσω Twitter, αναρτώντας: «Ο Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντώνη Σαμαρά. Οσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».
    http://www.zougla.gr/politiki/article/voridis-o-andreas-papandreou-katestrepse-ti-xora
    29/6/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κεδίκογλου για Βορίδη: Υπάρχουν επιμέρους αντιθέσεις αλλά έρχονται σε δεύτερη μοίρα....

      Προτεραιότητά μας να επιτύχουμε σε αυτόν τον εθνικό αγώνα, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
      Στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, στη σημασία που έχει για την Ελλάδα η συμφωνία με τον αγωγό ΤΑΡ, αλλά και στις δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου που προκάλεσαν την πρώτη ενδοκυβερνητική διαμάχη, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

      Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι «είμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Εχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις και πλέον μπορούμε να μιλάμε για αποδείξεις ότι η Ελλάδα πάει καλά», πρόσθεσε ωστόσο ότι «τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει ,αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε».

      Αναφερόμενος στην επιτυχή έκβαση της επένδυσης με τον αγωγό ΤΑΡ, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε: «Και ο αγωγός και οι άλλες ευρύτερες εξελίξεις στον επενδυτικό τομέα μας δίνουν την πεποίθηση ότι προχωράμε σωστά. Και εδώ στο συνέδριο της ΝΔ, το κάλεσμα του προέδρου για όλους όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα της Ευρώπης ,την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας ,σε μια καλύτερη Ελλάδα για τα παιδιά μας, όλοι καλούνται να συστρατευθούν σε αυτή την εθνική πραγματικά προσπάθεια».

      Κληθείς να σχολιάσει τέλος το θέμα που έχει προκύψει με το ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Υπάρχουν επιμέρους αντιθέσεις ίσως σε ορισμένα ζητήματα, αλλά όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην άμεση, την απόλυτη προτεραιότητα να επιτύχουμε σε αυτόν τον εθνικό αγώνα».
      http://www.protothema.gr/politics/article/290637/kedikoglou-gia-voridi-uparhoun-epimerous-aditheseis-alla-erhodai-se-deuteri-moira-/
      30/6/13

      Delete
  2. Με σκληρές εκφράσεις απάντησαν μέσω Facebook και Twitter οι Μ. Καρχιμάκης, Φ. Γεννηματά και Δ. Καρύδης στην φράση: “Για την καταστροφή του τόπου ευθύνεται ο Ανδρέας...”...

    Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πριν καν η συγκυβέρνηση συμπληρώσει μία εβδομάδα ζωής. Αφορμή στάθηκε η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει πως για η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο και πως για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

    Η απάντηση από το «πράσινο» στρατόπεδο δεν άργησε να έρθει, και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη:

    «Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν. Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με την προσφορά την αξιοπρεπείς και την δημοκρατία.

    Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΟΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης. Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ασέβειες και οι απρέπειες, ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, γκοτζαμάνηδες, και υπονομευτές της δημοκρατίας και της πολιτικής και της κοινωνικής».

    Φ. Γεννηματά: Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα

    Στην επίθεση Βορίδη απάντησε με δήλωσή της και η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως ο «Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».

    Βρισκόμαστε εδώ, αναφέρει η κ. Γεννηματά, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.

    «Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

    Δ. Καρύδης: Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του

    Μέσω Twitter απάντησε ο Δημήτρης Καρύδης στην επίθεση Βορίδη; «Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντ. Σαμαρά. Ο Βορίδης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου».

    Ο Μάκης Βορίδης δεν ήταν ο μοναδικός που έβαλε κατά του κυβερνητικού εταίρου της Νέας Δημοκρατίας. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο.
    http://www.protothema.gr/politics/article/290527/skliri-apadisi-pasok-se-voridi-gia-tin-epithesi-kata-andrea-papandreou/
    29/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin