Tuesday, June 4, 2013

Πιάστηκε ιστιοφόρο με λαθρομετανάστες ανοικτά της Σύμης .....Συνελήφθησαν και παραπέμπονται οι έλληνες κυβερνήτες

Τουρκική ακταιωρός του λιμενικού σώματος άνοιξε τις απογευματινές ώρες πυρ σε ιστιοφόρο καταμαράν, υπό ελληνική σημαία, το οποίο επλεε στα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοικτά της Σύμης.
Το πλοίο μετέφερε 35 ως 45 λαθρομετανάστες και είχε κυβερνήτες δυο έλληνες, ο ένας από την Κω και ο άλλος από την Αθήνα. Ειδοποιήθηκε αμέσως το λιμενικό σώμα της Σύμης και της Ρόδου και όπως δήλωσε στο «Βήμα» ο περιφερειάρχης Νοτίου Αγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης , υπήρξε συνεργασία του τουρκικού και του ελληνικού λιμενικού σώματος για την ανακοπή της πορείας του ιστιοφόρου.



Οι δυο έλληνες συνελήφθησαν από το λιμενικό σώμα και οδηγήθηκαν στη Ρόδο και θα περάσουν την Τετάρτη από αυτόφωρο. Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στη Σύμη για τα περαιτέρω. 


  • Εκπρόσωπος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη (ο υπουργός βρίσκεται στο Οσλο) σε επικοινωνίας του με το «Βήμα» είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ότι το ελληνικό ιστιοφόρο που μετέφερε τους λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στα τουρκικά χωρικά ύδτατα και ότι όλοι συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.
www.tovima.gr
4/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin