Monday, June 3, 2013

Δημοσιογράφος του Reuters εξόργισε τον Τούρκο πρωθυπουργό .... «Τα έβαλε» με τον Ερντογάν και απέκτησε 54.000 φανατικούς followers!

 --
Μαθήματα... δημοσιογραφίας έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε γυναίκα ρεπόρτερ του Reuters, κατηγορώντας την ευθέως για παραπληροφόρηση του πρακτορείου της, σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη χώρα του.

Το λεκτικό "επεισόδιο" σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου ο Τούρκος πρωθυπουργός άστραψε και βρόντηξε εναντίον της δημοσιογράφου του Reuters, Μπιρσέν Αλταϊλί, η οποία τον έκανε να... φουντώσει, όταν υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που ήταν στους δρόμους, δεν αντιπροσωπεύουν κανένα κόμμα και περιλαμβάνουν μαθητές και νοικοκυρές, σε αντίθεση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, που λέει ότι υποκινούνται από την αντιπολίτευση και το εξωτερικό.
  
«Μην μου λέτε ότι όλη η κοινωνία μας υποστηρίζει τις διαδηλώσεις, δεν το πιστεύω αυτό» δήλωσε ο Eρντογάν  «Ίσως υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις πίσω από τις διαδηλώσεις. Αυτό μπορεί να τους οδήγησε να επαναστατήσουν. Πρέπει να το δείτε αυτό. Τι είναι αυτό που δεν έχουμε κάνει σε αυτή τη χώρα και οδήγησε τους διαδηλωτές σε αυτό το βήμα;», ρώτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η δημοσιογράφος του Reuters ρώτησε επίσης τον πρωθυπουργό εάν έβγαιναν περισσότεροι άνθρωποι στους δρόμους, διότι είχε υποτιμήσει τη δύναμή τους. Ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε, ρωτώντας την τι θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος για να μετριάσει τις διαδηλώσεις. «Εάν μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω, θα το κάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει το 50% της χώρας που ψήφισε για το ΑΚΡ και που με δυσκολία τους κρατάμε στα σπίτια τους, αποτρέποντάς τους από το να βγουν στους δρόμους σε αντί-διαδηλώσεις. Αλλά τους καλέσαμε να ηρεμήσουν», σημείωσε ο Ερντογάν  μετά τις δηλώσεις της δημοσιογράφου ότι οι άνθρωποι που ήταν στο δρόμο δεν αντιπροσωπεύουν κανένα κόμμα.
   
Η δημοσιογράφος είπε επίσης ότι οι άνθρωποι που διαδήλωναν είχαν αιτήματα για την παιδεία και τους πρόσφατους περιορισμούς στο αλκοόλ, όμως ο Ερντογάν τόνισε ότι δεν είχε δει κανένα αίτημα για την παιδεία και κατηγόρησε την Αλταϊλί για παραπληροφόρηση του πρακτορείου της σχετικά με την κατάσταση.



  • Χαρακτηριστικό είναι πριν από το περιστατικό με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η δημοσιογράφος αριθμούσε μόλις 195 followers στο twitter. Ο αριθμός εκτινάχθηκε αμέσως μετά τη διαφωνία της με τον Ερντογάν στους 54.000 followers.


Επίσημη αναγνώριση του πρώτου νεκρού

Εν τω μεταξύ, ένα μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης στην Τουρκία έχασε τη ζωή του χθες, όταν παρασύρθηκε από ένα ταξί, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα.

Ο οδηγός του οχήματος αγνόησε τις προειδοποιήσεις με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στους συγκεντρωμένους σκοτώνοντας τον 20χρονο Μεχμέτ Αϊβαλίτας και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, ο οποίος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το θάνατο του νεαρού, κατέστησε υπεύθυνη για το θάνατό του την τουρκική κυβέρνηση, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως η πολιτική εξουσία «επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους, ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής “κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%”».

Την εν λόγω δήλωση έκανε νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση».

www.protothema.gr
3/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

2 comments:

  1. Turkish PM gets into row with Reuters reporter over Taksim protests.....

    Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan argued today with Reuters reporter Birsen Altaylı about the seven-day long Taksim Gezi Park protests, accusing her of misinforming her agency about the situation in the country.

    “Don’t tell me that all of society [is supporting the protests], I will not believe it,” Erdoğan told the reporter. “There might be extensions of ideological structures [behind the protests]. This might have gotten them to revolt. You have to see that. What haven’t we done in this country that [led the protesters to] take such a step?” said Erdoğan.

    Altaylı also asked the prime minister whether more protesters were coming out onto the streets because he had underestimated their strength.

    Erdoğan replied, asking what he could do to moderate the protests. “If you can tell me [what to do], I’ll do it,” he said.

    “There is 50 percent of [the country who voted for the ruling Justice and Development Party - AKP], and we can barely keep them at home [and prevent them from coming onto the streets for counter-protests]. But we have called on them to calm down,” the prime minister said after Altaylı said the people on the ground did not represent any single party and that they included students and housewives, unlike Erdoğan’s claims.

    After the Reuters reporters said the people on the ground had demands about education and recent alcohol restrictions, Erdoğan said he had seen no demands about education and accused Altaylı of misinforming her agency about the situation.

    Before Altaylı’s question session with the prime minister, she had 195 followers on Twitter, but the number exploded to more than 54,000 shortly after the argument.

    The protests were triggered last week when a group of people were exposed to gas and water cannon as they attempted to prevent the construction of a shopping mall in a park on Taksim Square.

    June/03/2013
    http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-pm-gets-into-row-with-reuters-reporter-over-taksim-protests.aspx?pageID=238&nid=48101

    ReplyDelete
  2. Κωνσταντινούπολη: Νεκρός τούρκος που παρασύρθηκε από ταξί σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος....Η πολιτική εξουσία υπεύθυνη για το θάνατό του καταγγέλλει ο ιατρικός σύλλογος....

    Έχασε τη ζωή του ένας διαδηλωτής ο οποίος παρασύρθηκε την Κυριακή από ταξί. Ο οδηγός του ταξί έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, ο οποίος κατέστησε υπεύθυνη για το θάνατο την τουρκική κυβέρνηση.

    Νεκρός είναι ο Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστικής οργάνωσης.

    «Την ευθύνη φέρει η πολιτική εξουσία που επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους, ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής "κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%"» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

    Τη δήλωση «κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%» έκανε νωρίτερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση».

    Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που δημοσιοποιείται και σχετίζεται με τις διαδηλώσεις στην Τουρκία.

    Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε το Σάββατο ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στα επεισόδια, αλλά δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες.

    Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Άγκυρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

    Εκατοντάδες διαδηλωτές -κυρίως φοιτητές- έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

    Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί και στην πλατεία Ταξίμ.
    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=516068
    3/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin