Saturday, July 6, 2013

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει τα επόμενα 24ωρα

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, ακόμη κι αν χρειαστεί οι πρώτες εκπομπές να γίνουν εκτός του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ενώ δήλωσε ότι θα είναι στα πρότυπα του BBC.

Ο υφυπουργός δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα επέμβασης της αστυνομίας για να εκκενωθεί το κτίριο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων.
Ανέφερε ότι το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι το καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων για το μεσοδιάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου φορέα.



Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν πιστεύει πως ότι γινόταν στην ΕΡΤ τόσα χρόνια ήταν συνάρτηση του νόμου που δεν υπήρχε, ο υφυπουργός απάντησε:


«Ήταν συνάρτηση της δυνατότητας του υπουργού να παρέμβει. Η κακοδαιμονία της ΕΡΤ δεν είναι μία, είναι πολλές. Είναι οι κομματικές παρεμβάσεις, είναι η αίσθηση της αναξιοκρατίας που δημιουργείται. Όταν υπάρχει η αίσθηση της αναξιοκρατίας και της αδικίας, δημιουργούνται διάφορα κυκλώματα, και το κυριότερο κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί ήταν το συνδικαλιστικό, το οποίο την έκλεινε και την απαξίωνε.
Σε μερικά σημεία ανταποκρινόταν στην αποστολή της η ΕΡΤ, είχε μερικές πολύ καλές εκπομπές, είχε αξιολογότατους εργαζόμενους και υπήρχε και ένα σύστημα το οποίο μπλόκαρε τη δημιουργικότητα και μερικές φορές όταν υπήρχαν συγκρούσεις συνδικαλιστικές, φτάναμε σε καταστάσεις παράλογες».

Συνεχίζοντας είπε ότι πρώτος στόχος είναι να αποκοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ από τα πολιτικά κόμματα.

«Αν δεν μπορεί να σε απολύσει ο υπουργός με ένα τηλεφώνημα, τότε θα έχεις το θάρρος να του πεις "κοιτά τη δουλειά σου". Όπως έγινε με το BBC, που ο πρόεδρος του καναλιού είπε στη Θάτσερ να κοιτάζει τη δουλειά της. Κι αυτό κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Η ΕΡΤ θα γίνει ισχυρή όταν θα αποκτήσει σχέση με τους πολίτες».

 http://www.ethnos.gr
6/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments:

  1. Άκαρπη η συνάντηση Καψή-εργαζομένων της ΕΡΤ...

    Χωρίς συμφωνία κατέληξε και η αποψινή συνάντηση του υφυπουργού αρμόδιου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή, με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν επιτεύχθηκε επί της ουσίας πρόοδος για το μεταβατικό στάδιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ ο υφυπουργός έδωσε αναλυτικά τις προτάσεις και διευκρινίσεις για θέματα αποζημιώσεων και αναγνώρισης προϋπηρεσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ.

    Οι προτάσεις τις κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση σε αυριανή γενική συνέλευση των εργαζομένων και πριν το κλείσιμο της εβδομάδας να δοθούν οι απαντήσεις τους.

    Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, το οποίο παρουσιάστηκε με τροποποιήσεις.

    Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=373612
    8/7/13

    ReplyDelete
  2. Από ιδιωτικό στούντιο θα εκπέμψει η νέα ΕΡΤ...Εντός 48 ωρών έτοιμη να βγει στον αέρα, διαβουλεύσεις για το νέο πρόγραμμα...

    Από τις εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής θα εκπέμψει τελικά ο νέος μεταβατικός φορέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τον τίτλο Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση. Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένεται να βγει το νέο πρόγραμμα στον αέρα το οποίο αναζητείται εναγωνίως από τους πολιτικούς φορείς. Οι κρούσεις που γίνονται είναι πολλές χωρίς να ευδοκιμούν όλες μέχρι στιγμής και η διαμόρφωση του προγράμματος θα κριθεί εντός της ημέρας.
    http://www.tovima.gr/media/article/?aid=521507
    9/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin