Saturday, July 6, 2013

Αλ. Τσίπρας : Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει και η Ευρώπη. Από το πάγωμα των τόκων προκύπτουν 25 δισεκ. ευρώ

Την πεποίθηση ότι, όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αλλάξει μόνο η χώρα αλλά συνολικά η Ευρώπη, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει στους εταίρους ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εκτός εάν τον υποχρεώσουν με την στάση τους και σημειώνει: «Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού μας και όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας».
Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι δεν θα αποδεχθεί να παραμείνει η χώρα βυθισμένη στην κρίση και να μετατραπεί σε αποικία χρέους. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μέσα από επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και πάγωμα των τόκων για τουλάχιστον μια τετραετία. 


 
  • Από το πάγωμα, όπως αναφέρει, προκύπτουν 25 δισεκ. ευρώ [1]* , που μπορούν να πέσουν στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.
Αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν όλα στη χώρα και την οικονομία άμεσα αλλά υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, από τα πρώτα μέτρα θα είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού καθώς και της νομοθεσίας που προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις.

Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ετοιμόρροπη και υποστηρίζει πως ο κ. Σαμαράς θα έχει σύντομα το τέλος του Γ. Παπανδρέου ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως οδηγεί την Κοινοβουλευτική Δεξιά δεκαετίες πίσω, πιο κοντά στον μετεμφυλιακό της εαυτό.


Για την ΕΡΤ λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διαφώνησε ότι έχει ανάγκη εξυγίανσης, και σημείωσε χρειάζεται ένας φορέας πρωτοπόρος και βιώσιμος και όχι ένα κυβερνητικό παραμάγαζο.

http://www.agelioforos.gr
6/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

-----------

***[1] Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε στην Πάτρα πως μόνο οι τόκοι που θα πληρώσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι 25 δις ευρώ.

3 comments:

  1. «Η θλιβερή μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου συνεχίζει να δημιουργεί "μαύρες τρύπες" όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στους ορίζοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ενδεχόμενο μετακίνησης των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ...

    Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «"μαύρη τρύπα" στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές» αλλά και για «μια οριστική νέα "μαύρη τρύπα" στη Δημοτική Αστυνομία».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως οι αλλαγές γίνονται χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συζήτηση με κανέναν και θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι «πανικόβλητη στα νούμερα που ζητούν οι ανεκδιήγητοι δανειστές των αποτυχημένων μνημονίων, κατά δική τους ομολογία».

    «Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί ή ασκούνται από τον σκληρό πυρήνα του κράτους;» διερωτάται η Κουμουνδούρου.

    «Η κυβέρνηση του "δώστα όλα" στην τρόικα και "πάρτα όλα" από την κοινωνία και τους θεσμούς της θυμάται την αποκέντρωση στα ευχολόγια-εισηγητικά νομοθετημάτων που υλοποιούν το αντίθετο, όπως ο "Καλλικράτης"» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
    http://www.zougla.gr/politiki/article/panikovliti-i-kivernisi
    6/7/13

    ReplyDelete
  2. «Κενές περιεχομένου οι υποσχέσεις του Τσίπρα» ...

    Για «λεονταρισμούς και φτηνά παιγνίδια στις πλάτες των πολιτών» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε κυριακάτικη εφημερίδα.

    «Άλλη μία από τα ίδια η συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα, με σχέδια που μένουν κρυφά, με υποσχέσεις κενές περιεχομένου, με λεονταρισμούς και φτηνά παιγνίδια στις πλάτες των πολιτών» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    «Ακόμα και στον στοιχειωδέστερο οδικό χάρτη απαιτείται πυξίδα και προσανατολισμός. Όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στερείται και των δύο. Μόνο βέβαιο και σταθερό συμπέρασμα των λεγομένων του είναι ότι συνεχίζει την ίδια πορεία, αν και ξέρει ότι βγάζει στα βράχια» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
    http://www.zougla.gr/politiki/article/kenes-periexomenou-i-iposxesis-tou-tsipra
    6/7/13

    ReplyDelete
  3. Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση...

    Οριακό προβάδισμα, 0,5% στην πρόθεση ψήφου, εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της VPRC, η οποία πραγματοποιήθηκε ,αμέσως μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, και δημοσιεύει η ιστοσελίδα tvxs.gr. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής. (αναγωγή επί των έγκυρων), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η ΝΔ 28%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 14,5%, το ΚΚΕ με 7,5%,το ΠΑΣΟΚ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Η επιλογή "Άλλο κόμμα" συγκεντρώνει 6,5%. Σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ, στην ερώτηση "Πριν από λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Σήμερα, με βάση όσα έχουν συμβεί, πιστεύετε ότι η απόφαση αυτή ήταν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση;", το 58% των ερωτηθέντων απαντάει: "Σε λάθος", το 30% απαντάει "Σε σωστή" και ένα 6% απαντάει "Ούτε λάθος, ούτε σωστή". Επιπλέον, ένα 6% των ερωτηθέντων δεν απάντησε ή απάντησε ότι δεν γνωρίζει.
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=182795
    6/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin