Wednesday, July 24, 2013

Κ. Παπούλιας: Το μίσος και η βία δεν είναι λύση ούτε απάντηση. Η σκέψη όλων πρέπει να είναι στραμμένη στην Κύπρο, που 39 χρόνια μετά την εισβολή παραμένει διχοτομημένη...

Την 39η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καταθέτοντας στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), εκεί όπου μαρτύρησαν εκατοντάδες αντιστασιακοί στη διάρκεια της δικτατορίας.

Στο μήνυμά του για την ιστορική ημέρα ο κ. Παπούλιας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή ημέρα είναι πάντα μια σημαντική στιγμή μνήμης και περισυλλογής και υπογραμμίζει ότι "η κρίση κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να αναγνωρίζουμε την αξία της Δημοκρατίας, όχι ως αυτονόητης πραγματικότητας, αλλά ως κατάκτησης που χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση".



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση τονίζει η βίαιη ανακοπή της ανόδου της χώρας μετά τη μεταπολίτευση οφείλεται στο ότι ήταν ασταθείς οι βάσεις της και τώρα η κρίση έχει πάρει χαρακτηριστικά πολιτικής, θεσμικής και πολιτισμικής κρίση, "ένας ανεμοστρόβιλος που συμπαρέσυρε τα πάντα", όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

"Η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας", σημείωνει, ο, κ. Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι "το μίσος και η βία δεν είναι λύση ούτε απάντηση, είναι ίσως το πιο σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος".

Καταλήγει στο μήνυμά του, λέγοντας ότι η σκέψη όλων πρέπει να είναι στραμμένη στην Κύπρο, που 39 χρόνια μετά την εισβολή παραμένει διχοτομημένη και δοκιμάζεται σήμερα και από μια άλλη κρίση, που, όπως τονίζει, δεν πρόκειται να επηρεάσει την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.

 e-typos.com
24/7/13 
---------
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin