Wednesday, July 10, 2013

Τεράστιο το κόστος των πλημμύρων για τη Γερμανία . Αναμένεται να κοστίσουν στις ασφαλιστικές εταιρείες περίπου 3 δις €

Οι πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Ευρώπη τον περασμένο μήνα αναμένεται να κοστίσουν στις ασφαλιστικές εταιρείες περίπου 3 δις € καθώς και να αποτελέσουν την πιο «ακριβή» φυσική καταστροφή στην ιστορία της Γερμανίας, τονίζει η αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re.
Η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία είπε ότι οι πλημμύρες που επηρέασαν όχι μόνο την Ευρώπη αλλά μέρος του Καναδά, της Ασίας και της Αυστραλίας στο πρώτο 6μηνο του έτους είναι υπεύθυνες για περίπου το ήμισυ του συνόλου των ζημιών από φυσικές καταστροφές κατά την περίοδο αυτή.
Οι φυσικές καταστροφές όλων των ειδών, από πλημμύρες μέχρι τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ, προκάλεσαν οικονομική ζημία ύψους 35 δις € εκ των οποίων τα 13 δις $ ήταν ασφαλισμένες, τονίζει η Munich Re.

Οι πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη κόστισαν τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, σύμφωνα με την αντασφαλιστική εταιρεία.
«Το τελικό μέγεθος των αξιώσεων δεν είναι σαφές, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να καταστεί η πιο ακριβή φυσική καταστροφή στη γερμανική ιστορία», είπε ο Peter Höppe, επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου για το Κλίμα και τους Γεωλογικούς Κινδύνους, στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
  • Η οικονομική ζημία από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 12 δις €, σύμφωνα με την Munich Re.
  • Αντασφαλιστικές εταιρείες όπως η Munich Re και η Swiss Re, βοηθούν τις ασφαλιστικές εταιρείες να καλύπτουν το κόστος των αξιώσεων μεγάλης ζημίας από καταστροφές όπως πλημμύρες, τυφώνες, σεισμούς παίρνοντας ως αντάλλαγμα ένα μέρος των ασφαλίστρων που χρεώνουν οι ασφαλιστικές τους πελάτες τους.
EurActiv με Reuters
 





-----------------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin