Saturday, July 13, 2013

Λαφαζάνης: «Να συζητήσουμε για τη διαγραφή χρέους και την έξοδο απο την ευρωζώνη». Στάση πληρωμών.

Για μονομερή διαγραφή χρέους αλλά και την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μίλησε  ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκαλώντας νέους κραδασμούς στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Καθαρές κουβέντες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Μιλάμε για διαγραφή χρέους. Η διαγραφή ‘μεγάλου μέρους’ δεν είναι διαγραφή, είναι αοριστία. Μιλάμε για διαγραφή χρέους συνολικά. Στάση πληρωμών. Καθαρά και ξάστερα. Κι αυτός ο δρόμος δεν είναι μαξιμαλιστικός, ούτε τυχοδιωκτικός, ούτε λόγια του αέρα, ούτε χάιδεμα αυτιών. Είναι η μόνη πραγματικότητα για να περάσουμε απέναντι με θυσίες και δυσκολίες, αλλά προσφέρει ελπίδα και προοπτική».



Υπενθυμίζεται ότι η βασική στρατηγική της Κουμουνδούρου είναι «ναι στο ευρώ, όχι στην τρόίκα», ενώ ο κ. Λαφάζάνης χθες για πρώτη υποστήριξε ανοιχτά ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το νόμισμα.

Μάλιστα απαντώντας στην πλευρά της πλειοψηφίας που λέει ότι είναι εφικτή λύση για την έξοδο από την κρίση εντός του ευρώ, με σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «δικτατορία του ευρώ» και για «φυλακή πολυτελείας» σε ότι αφορά την ευρωζώνη.

Ακόμα τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παραμονής όσων συνιστωσών το επιθυμούν, λέγοντας ότι «ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει να βάλουμε τελεσίγραφα και προθεσμίες. Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι θα πετάξουμε βαρίδια απ΄το σκάφος. Δεν περισεύει κανείς». 

 http://www.tanea.gr
12/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. ΣΥΡΙΖΑ: Το Συνέδριο απέρριψε πρόταση για ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ...

    Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας σχετικά με το ευρώ.

    Η θέση της αριστερής πλατφόρμας ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, εάν δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, εντός της ευρωζώνης.


    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1834963
    13/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin