Sunday, July 21, 2013

Τζακ Λιου: «Η Ελλάδα χρειάστηκε να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις». Η Ακρόπολη συμβολίζει τον αγώνα των ανθρώπων να απελευθερωθούν από το φόβο και την τυραννία

Φωτο: tovima.gr
Μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντ.Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο. Ο πρωθυπουργός γευμάτισε με τον αμερικανό υπουργό στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι υποδέχτηκε τον αμερικανό υπουργό στην Αθήνα, «τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η δημοκρατία, κάτω από την Ακρόπολη που συμβολίζει τον αγώνα των ανθρώπων να απελευθερωθούν από το φόβο και την τυραννία για να πετύχουν την αρμονία στις σχέσεις τους και την ευημερία στις ζωές τους».

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς «η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Λιού σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο για την ανάκαμψη» και επεσήμανε ότι «δουλεύεται σκληρά για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Αυτήν την ώρα (17:00) ο πρωθυπουργός γευματίζει με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Νωρίτερα, ο κ. Λιού συναντήθηκε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν και τα ζητήματα της πορείας υλοποίησης του δημοσιονομικού προγράμματος για τη διετία 2012-3 και των μεταρρυθμίσεων, της ανάγκης συνδυασμού μέτρων ανάπτυξης και δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και το θέμα του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2015-6.

Ειδικά για το τελευταίο, το οποίο αναμένεται να προσδιορισθεί επακριβώς κατά τον νέο έλεγχο της τρόικας το φθινόπωρο, η ελληνική πλευρά επισήμανε στον κ. Λιού ότι το συγκεκριμένο κενό δεν μπορεί να καλυφθεί από νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των υπουργών Οικονομικών του G20, φέρεται να πρεσβεύει (σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικομομικών) πως «η Ευρώπη έχει ρίξει νερό στο κρασί της» και ότι υπάρχει μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής.
Κατά την επίσκεψη του κ. Λιου στην Αθήνα αναμένεται να προετοιμαστεί το ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου, κατά το οποίο θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
http://www.tovima.gr
21/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin