Wednesday, July 24, 2013

Πυρετός συσκέψεων με το βλέμμα στον Σεπτέμβριο. Οι τρεις φάσεις της κινητικότητας

Φωτο: elzoni.gr
Σοφία Βούλτεψη
24/07/2013


Με την απειλή των αποκλίσεων από το πρόγραμμα να παραμένει ζωντανή και τον κίνδυνο ο επόμενος έλεγχος της τρόικας να αποτελέσει άλλη μια βασανιστική διαδικασία, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη διάρκεια του οποίου έδωσε σαφείς εντολές στους εμπλεκόμενους υπουργούς για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Μετά τη σύσκεψη, ο μεν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, όσον αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία, ο δε υπουργός των Οικονομικών Ι. Στουρνάρας δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας.

Όπως είναι γνωστό, μέχρι τον Σεπτέμβριο σε καθεστώς κινητικότητας πρέπει να έχουν τεθεί 12.500 υπάλληλοι (4.200 ως τα τέλη Ιουλίου και 8.300 ως τα τέλη Σεπτεμβρίου).

Η τρίτη φάση προσδιορίζεται για τον Δεκέμβριο, οπότε σε κινητικότητα θα τεθούν άλλοι 14.500 δημόσιοι υπάλληλοι.

Για τη δεύτερη φάση, του Σεπτεμβρίου, έχουν βρεθεί οι 7.700 υπάλληλοι, ενώ αναζητούνται άλλοι 4.800.

Στο μεταξύ, τον Σεπτέμβριο θα επιχειρηθεί και η αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας, αυτό θα επιχειρηθεί  «με τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης». 


**Φωτο:  Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για έναν ακόμη έλεγχο από την τρόικα, μέλη της ΓΣΕΒΕΕ κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας και διοργάνωσαν διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές.
 http://www.elzoni.gr
24/7/13

1 comment:

  1. Στα υπουργεία το νέο κύμα διαθεσιμότητας...ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ...

    Καταρτίζονται οι νέες λίστες των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έδωσε οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών.

    Από το σύνολο των υπουργείων θα προκύψει ο αριθμός των περίπου 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο προκειμένου να συμπληρωθεί το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων όπως αποφασίστηκε χτες στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

    Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου που συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους υπουργούς να ολοκληρώσουν τα οργανογράμματα, αλλά και τα σχέδια στελέχωσης κεντρικών υπηρεσιών καθώς και εποπτευόμενων οργανισμών μέχρι τον Αύγουστο, οπότε και θα πρέπει να έχουν καταγραφεί οι περίπου 5.000 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι οι οποίοι υπολείπονται για να ολοκληρωθεί η πρώτη ομάδα των 12.500 διαθέσιμων μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς ακολουθεί και η υποχρέωση να τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του έτους.

    • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63862873
    24/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin