Wednesday, July 3, 2013

Βερολίνο: Αμετακίνητη στις θέσεις της η Ανγκελα Μέρκελ για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

Μένει συνεπής στη γραμμή της. Η Ανγκελα Μέρκελ δεν παρέκλινε ούτε εκατοστό από αυτήν κατά τη σημερινή συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής συνδικαλιστικής νεολαίας με αφορμή τη διάσκεψη κατά της ανεργίας των νέων στο Βερολίνο. 

Χαλάρωση της πολιτικής της λιτότητας, η οποία ευθύνεται κατά μέγα μέρος για την ανεργία; Ούτε κουβέντα. Χρηματοδότηση της ανάπτυξης; Μόνο αυτή που προβλέπουν τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερα χρήματα για την καταπολέμηση της ανεργίας από αυτά που ενέκρινε το ευρωπαϊκό συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα, ήτοι συνολικά έξη δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια;  Αμεσα όχι. «Ας δαπανηθούν πρώτα τα 6 δισ. και μετά βλέπουμε» είπε.
«Ηταν αμετακίνητη στις θέσεις της» δήλωσε ο γραμματέας νεολαίας της ΓΣΕΕ Γιάννης Πούπκος που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία. «Η μοναδική της παραχώρηση ήταν ότι θα μας υποδεχθεί πάλι το Νοέμβριο για να ξανασυζητήσουμε πιο διεξοδικά τα θέματα, δεδομένου ότι τώρα, λόγω της διάσκεψης δεν έχει αρκετό χρόνο». 


Στη διάσκεψη αυτή, που άρχισε στην καγκελαρία στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας, συμμετέχουν οι αρχηγοί και πρωθυπουργοί από 21 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Σαμαράς και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Το θέμα της διάσκεψης δεν είναι οι δαπάνες, αλλά οι «βέλτιστες πρακτικές» των διαφόρων χωρών για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. 

Παρόλα αυτά, το «χρήμα» κυριαρχεί στο περιθώριο της διάσκεψης. «Είναι αστείο να δίνονται 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ για την εξυγίανση των τραπεζών, και μόλις 6 δισ. για την απασχόληση των νέων» δήλωσε σε συγκέντρωση νέων συνδικαλιστών μπροστά στην καγκελαρία ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Σίγκμαρ Γκάμπριελ. «Πρόκειται για σόου χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα» πρόσθεσε ο υποψήφιος καγκελάριος του ίδιου κόμματος Πέερ Στάινμπρουκ.
 http://www.tovima.gr
3/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin