Wednesday, July 10, 2013

Δ. Δρούτσας: καμία έκπτωση στην προστασία των δεδομένων μας

Η αποκάλυψη της μαζικής παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών των Ευρωπαίων από τις ΗΠΑ έχει προκαλέσει θύελλα στις ευρωαμερικανικές σχέσεις και τούτο την ώρα που Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες ετοιμάζονταν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των εμπορικών τους συναλλαγών. Εμείς μιλήσαμε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και εισηγητή του ΕΚ για την "προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από αρμόδιες αρχές" κ. Δ. Δρούτσα (ΠΑΣΟΚ).

Σας ικανοποιούν οι απαντήσεις που έδωσαν οι ΗΠΑ στην υπόθεση; Πιστεύετε ότι τα όσα αποκαλύπτονται θέτουν σε κίνδυνο την εμπορική συμφωνία ΕΕ ΗΠΑ;


Οι αποκαλύψεις ήταν πραγματικό σοκ για την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Ως Ευρωπαίοι δεν έχουμε δικαίωμα μόνο στην προστασία αλλά και στην ενημέρωση για το τι συμβαίνει Αυτό είναι όμως κάτι που δεν μπορούμε να περιμένουμε από το κράτος και στο σημείο αυτό γίνεται ακόμα σημαντικότερος ο ρόλος του ΕΚ και της έρευνας που έχει ήδη αρχίσει.

Σε ότι αφορά την εμπορική συμφωνία, η σημασία της είναι μεγάλη και η ΕΕ την επιθυμεί πραγματικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσουμε τα πάντα για το εμπόριο και δη θεμελιώδη συμφέροντα των πολιτών.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι έτοιμοι για ακόμα βαρύτερες αποκαλύψεις και θα πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι πιθανές επιπτώσεις στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την εμπορική συμφωνία.

Υπάρχουν καταγγελίες στον Τύπο ότι αυτή η μαζική παρακολούθηση δεν προήλθε μόνο από τις ΗΠΑ. Δεν θα έπρεπε να επιβάλλουμε την εφαρμογή των αναγκαίων διαδικασιών προστασίας των δεδομένων και στο δικό μας σπίτι;

Κατά την άποψή μου έχουμε πετύχει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μας. Θα πρέπει να πράξουμε το παν για να διατηρήσουμε το επίπεδο αυτό, όμως δεν είμαστε μόνοι και απέναντί μας δεν έχουμε μόνο άλλες χώρες αλλά και άλλες ιδεολογίες, άλλες προσεγγίσεις στην προστασία των δεδομένων. Καλώ την Ευρωπαϊκή επιτροπή να μην επιτρέψει καμία έκπτωση στα όσα έχουμε πετύχει για την προστασία των δεδομένων.
 http://www.europarl.europa.eu
10/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin