Tuesday, July 9, 2013

Βουλή: Είμαι ανοιχτός να συζητήσουμε τυχόν προβλήματα για μεταβατική περίοδο στο νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ, ανέφερε ο Π. Καψής

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ.
Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, σε σύντομη παρέμβασή του, εμφανίστηκε θετικός να συζητηθούν, αν υπάρχουν όπως είπε, προβλήματα για τη μεταβατική περίοδο.
Παράλληλα, επικαλούμενος και την αναφορά του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, ότι με αυτό το νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, γίνεται προσπάθεια να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την κυβέρνηση, σημείωσε ότι αυτό είναι το μείζον και δεν αναιρείται από το θέμα της μεταβατικής περιόδου.

Ακόμα, αντέτεινε ότι το εποπτικό συμβούλιο δεν εκτελεί κομματικές εντολές, ενώ έδωσε έμφαση στις προσλήψεις που θα γίνουν στον νέο φορέα, για τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα είναι αξιοκρατικές.

Ο κ. Καψής διέψευσε, επίσης, τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ότι το Ραδιομέγαρο δεν είναι υπό κατάληψη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στη νέα προσπάθεια και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει.

Τέλος, υποστήριξε ότι ούτε το επιχείρημα για πλεονασματική ΕΡΤ δεν ισχύει, καθώς όπως είπε «όταν επιδοτείται εξ ορισμού τρώει την επιδότηση του κράτους».

Το νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα ολοκληρωθεί σε δεύτερη ανάγνωση την ερχόμενη Πέμπτη, δήλωσαν ότι το υπερψηφίζουν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα τάχθηκαν κατά.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον για υποκρισία και ότι αντάλλαξε με το λάφυρο της αντιπροεδρίας, τη δέσμευσή του ότι δεν θα κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Τώρα δεν ξέρει πώς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με την αναίσχυντη υποκρισία ότι δήθεν παράγει έννομα αποτελέσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε ακόμα: Θέμα αντισυνταγματικότητας για τον ενδιάμεσο φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έθεσε ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος
agelioforos.gr
9/7/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin