Tuesday, July 9, 2013

Μήνυμα Παπούλια στην Τουρκία: «Η ένταξη στην Ε.Ε. δεν πραγματοποιείται με εκπτώσεις»

Τόνισε την ανάγκη η κρίση να αντιμετωπιστεί με τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες...

Μήνυμα προς την Τουρκία να σεβαστεί το κοινοτικό κεκτημένο εκπληρώνοντας συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για να ενταχθεί στην Ε.Ε. έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αντιφώνηση του προς τον Πολωνό ομόλογό του, Μπρόνισλαβ Κομορόσφσκι, στο επίσημο δείπνο που του παρέθεσε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο της Βαρσοβίας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην ανάγκη ύπαρξης σχέσεων καλής γειτονίας ο Κάρολος Παπούλιας είπε:

«Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πραγματοποιείται με εκπτώσεις»  και πρόσθεσε: «Στο εθνικό μας θέμα, το Κυπριακό, η Ελλάδα, υποστηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία για μία βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα είναι απόλυτα συμβατή με την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτους-μέλους της Ε.Ε. Μια λύση που θα σέβεται τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρχή του Κράτους Δικαίου. Χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις. Χωρίς στρατό κατοχής. Χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις. Αναμένουμε και από την Τουρκία να συμβάλει και αυτή με θετικό τρόπο. Να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να εφαρμόσει το υπογεγραμμένο από την ίδια Πρωτόκολλο της Άγκυρας για την τελωνειακή ένωση. Θα είναι ένα βήμα που θα κάνει τα λόγια πράξη και θα συμβάλλει στην εξομάλυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων».
Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στο θέμα της οικονομικής κρίσης τονίζοντας την ανάγκη αυτή να αντιμετωπιστει με τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες που συνδέουν όχι μόνο την Ελλάδα και την Πολωνία αλλά όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Επεσήμανε, τέλος, ως παράδειγμα για όλη την Ευρώπη τη συνετή οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Πολωνία εν μέσω της οικονομικής κρίσης. «Είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι μέσα σε κλίμα στασιμότητος που ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη, χάρις στην οικονομική πολιτική που εφαρμόσατε με σύνεση, παραμείνατε σχεδόν αλώβητοι στις συνέπειες της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 http://www.protothema.gr
9/7/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin