Saturday, July 13, 2013

Μ. Δαμανάκη: " Η κατάσταση της Ελλάδας είναι εύθραυστη".

Ναι μεν, αλλά. Τούτο υποστήριξε η Μαρία Δαμανάκη αναφορικά με την αναστροφή του κλίματος υπέρ Ελλάδας στην Ε.Ε. Η ελληνίδα Επίτροπος άλλωστε επεσήμανε χαρακτηριστικά πως: Η εικόνα που υπάρχει στην ΕΕ για την Ελλάδα έχει σαφώς αλλάξει, γιατί έχει αλλάξει γενικότερα και η Ευρώπη, διευκρίνησε όμως ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ΒΗΜΑ 99,5,  εξήγησε ότι υπάρχει αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού, υπάρχει μια εικόνα ότι η Ελλάδα προσπαθεί και ότι είναι μια χώρα του ευρώ.

Επεσήμανε ότι η Ευρώπη γενικότερα έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι η κρίση πλέον δεν είναι θέμα του Νότου, αλλά αγγίζει και χώρες του πυρήνα του ευρώ, όπως τη Γαλλία, η οποία μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα είχε χάσει το «ΑΑΑ» στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας.



«Με αργά βήματα βέβαια, αλλά υπάρχει μια αλλαγή» είπε, συμπληρώνοντας ότι έχει πλέον γίνει αντιληπτό -με μεγάλη καθυστέρηση- ότι μόνο με τη λιτότητα δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη, ιδίως για την Ελλάδα. 

Επικαλούμενη δε το πρόσφατο Eurogroup και την απόφαση που έλαβε για τη δόση, είπε ότι έχουν συσσωρευθεί μια σειρά από καθυστερήσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι κόπηκαν μισθοί και συντάξεις και ότι εκεί εξαντλείται η όλη προσπάθεια, σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Υπό την έννοια αυτή η μείωση του δημόσιου τομέα και των ιδιωτικοποιήσεων έχουν κατά κάποιο τρόπο αποκτήσει και μια συμβολική σημασία» εξήγησε.

Σχετικά με τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου για απολύσεις στο Δημοσίου, η επίτροπος μετέφερε την αίσθηση που υπάρχει στην Ευρώπη ότι η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να πάρει συντεταγμένα μέτρα, ώστε να ελέγξει τον δημόσιο τομέα.

«Επειδή είμαστε ένα μεγάλο χωριό, όλα είναι γνωστά. Και η άποψη ότι θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε χωρίς να περάσουμε από τα επώδυνα μέτρα δεν μπορεί να σταθεί».

Για το θέμα της μείωσης του χρέους, η  ελληνίδα Επίτροπος ανέφερε ότι αυτή η συζήτηση είναι πρόωρη και ότι σε κάθε περίπτωση για να γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

http://www.capital.gr
13/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
  1. Wirtschaftsblatt - Αυστριακή εφημερίδα: "Καλύτερα με την Ελλάδα παρά χωρίς το ευρώ". Πρέπει να συνεχιστεί η περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας

  2. Ελλάδα: Ξαναχτυπούν με ύποπτα δημοσιεύματα ξένα ΜΜΕ. Οι Ελλαδολόγοι της συμφοράς...

  3. WSJ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποπληρώσει ποτέ τα χρήματα που της δάνεισαν για να την «σώσουν»

  4. Ν. Χουντής προς Ντράγκι: «Σας ανησυχεί το φαινόμενο της αύξησης των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα;»

----------------------

 



Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin