Monday, July 22, 2013

Κυπριακό, οικονομία και ενέργεια συζήτησαν Παπούλιας - Φωτίου

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, αλλά και η οικονομική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτη Φωτίου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του 74.

«39 χρόνια μετά κ. Πρόεδρε  και ο κυπριακός ελληνισμός βιώνει ακόμα τις συνέπειες αυτού του  εγκλήματος», ανέφερε ο κ. Φωτίου, προσθέτοντας ότι στα προβλήματα προστίθεται και η οικονομική κρίση, λόγω της οποίας «ο κυπριακός λαός ζει μέρες δύσκολες, θα έλεγα τις πιο δύσκολες από το 74».


Ο κ. Φωτίου σημείωσε την ανάγκη για αντοχή, προσθέτοντας ότι σύντομα ξεκινούν και οι συνομιλίες για το Κυπριακό, σε μία κρίσιμη περίοδο. Όπως είπε «έχουμε καθημερινά τις απειλές και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην ΑΟΖ μας από την Τουρκία» προσθέτοντας ότι «πρέπει ενωμένοι να τα καταφέρουμε, χρειάζεται εθνική συστράτευση, επιβάλλεται ενότητα αλλά και εθνική αφύπνιση θα έλεγα, στις δύσκολες ώρες».
Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι και ο Πρόεδρος Παπούλιας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως «το σύμβολο ενότητας του Ελληνισμού» και εξέφρασε την ελπίδα να μην επαναληφθούν τα λάθη του 1974.
Ο Πρόεδρος Παπούλιας από τον πλευρά του επεσήμανε ότι «ο αγώνας του ελληνισμού είναι κοινός αγώνας, η τύχη και το μέλλον της  Κύπρου της Κυπριακής Δημοκρατίας συνδέεται με την τύχη και το μέλλον της  Ελληνικής Δημοκρατίας και νομίζω ότι σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ο ένας δίπλα στον άλλο».

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος Παπούλιας «μονάχα με ενωμένες δυνάμεις και μη επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, νομίζω ότι ο αγώνας θα έχει ένα τέλος όπως το θέλει ο λαός της Κύπρου, όπως το θέλει ο Ελληνισμός, όπως το προσδοκά ο ελληνικός λαός»

http://www.kathimerini.com.cy
22/7/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin