Wednesday, July 31, 2013

Νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα προτείνει ο Π.Στάινμπρουκ

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο Πέερ Στάινμπρουκ, πολιτικός αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου, τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει για την Ελλάδα ένα νέο πακέτο στήριξης όπως δόθηκε τα τελευταία τρία χρόνια. 

Αντιπροτείνει ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και τονίζει ότι δεν μπορούν να ανακάμψουν οι χώρες του Νότου εάν οι προσπάθειες εστιάζονται μόνο στην προσαρμογή. 


Κριτικάροντας τις επιλογές της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Πέερ Στάινμπρουκ τονίζει ότι η θεραπεία της προσαρμογής που επέλεξε δεν οδηγούν στην ανάκαμψη. Τονίζει ότι πρέπει να στηριχθούν αναπτυξιακά μέτρα σε Ελλάδα και Ισπανία που θα επιδοτούν όσες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν νέους ανέργους και με κονδύλια είτε από τα υπάρχοντα ταμεία στήριξης της ΕΕ είτε από τον προτεινόμενο φόρο επί χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
 
Αν και συμφωνεί ότι η μείωση των ελλειμμάτων στις χώρες του Νότου είναι απαραίτητη, ο υποψήφιος για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου σημειώνει ότι θα μπορούσε να τους δοθεί περισσότερος χρόνος.
31/7/13
--
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin