Saturday, August 3, 2013

Αντιδράσεις κομμάτων στη συνέντευξη Σαμαρά

la reforma administrativa*
«Στη συνέντευξη του κ. Σαμαρά αποτυπώνεται η απεγνωσμένη προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Τα Νέα». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η εκ νέου αφήγηση του «success story» και οι χιλιοειπωμένες προβλέψεις για ανάπτυξη, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και έξοδο από το τούνελ ακυρώνονται από την σκληρή πραγματικότητα των αθρόων απολύσεων, των κατασχέσεων των σπιτιών και της κατάρρευσης της οικονομίας ακριβώς λόγω της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής που με πίστη και ευλάβεια ακολουθεί ο Πρωθυπουργός.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές δεσμευόμενος για νέα δυσβάστακτα μέτρα το φθινόπωρο, χάνοντας και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας.
Ο πρωθυπουργός δεν πείθει κανένα και, το κυριότερο, δεν μπορεί άλλο να εκβιάζει τους πολίτες, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «ο χρόνος τους λιγοστεύει και ο αδιάκοπος αγώνας της κοινωνίας δεν θα επιτρέψει στον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο». 

Κεδίκογλου
«Ο κύριος Τσίπρας εύχεται και προσεύχεται για την καταστροφή της χώρας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προσθέτοντας πως «ο πρωθυπουργός εργάζεται και προσπαθεί για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση». 

Καμμένος
«Στην εικονική πραγματικότητα του κ. Σαμαρά» αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού, «με τους 17 εκατομμύρια τουρίστες που ανακοίνωσε και την ανάπτυξη που θα ερχόταν το καλοκαίρι με τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες δεν ξεκίνησαν ούτε για τους ημετέρους, υπάρχει μόνο ένα success story, για τους δανειστές, που προχωρούν σε κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης και τους πολίτες να ζούμε το δικό μας εφιάλτη με την ανεργία να αυξάνεται, με τα σημειώματα της εφορίας και τα χαράτσια που κανείς πλέον δεν μπορεί να πληρώσει». 

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρει:
«Η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία. Δεν θα προκύψει όμως με διαρκή υποχώρηση σε αποδεδειγμένα λανθασμένες απαιτήσεις της τρόικα. Ούτε με την απειλή ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Αντίθετα με αυτή τη μέθοδο η τρόικα ενθαρρύνεται στο να ζητά τη λήψη νέων μέτρων επιβαρυντικών για την κοινωνία.
Η χώρα χρειάζεται την προώθηση ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα την σθεναρή διεκδίκηση αλλαγών στην οικονομική πολιτική». 
http://www.enet.gr
3/8/13
--
-
*ΦΩΤΟ: Grecia va desvelando poco a poco cómo va a ejecutar la reforma administrativa aprobada en el Parlamento hace dos semanas....Reducirá el suelo a otros 25.000, que serán recolocados o despedidos!!!

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin