Monday, August 19, 2013

Νέα έρευνα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ από τον Άρειο Πάγο.

Μετά την αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας ότι η ανακρίτρια ζήτησε από την Ζωή Γεωγαντά να συναντηθούν εκτός γραφείου για την υπόθεση....

Εντολή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων, να διερευνήσουν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» σχετικά με τους χειρισμούς της ανακρίτριας, που διενήργησε την έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, από την ΕΛΣΤΑΤ, έδωσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας.


Είχε προηγηθεί σχετική αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Ι. Αδαμόπουλου.

Ο κ. Κολιοκώστας, ζητά από την εισαγγελία εφετών να διερευνήσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για το κλείσιμο της έρευνας και να εξεταστεί επίσης εάν προκύπτουν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της 5ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ στην αίτησή του αναφέρεται στην καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, ότι η ανακρίτρια της ζήτησε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ζητά να διενεργηθεί έρευνα. 

protothema.gr
19/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 ----

1 comment:

  1. Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε σπίτι της!...

    Τη βαρύτατη αυτή κατηγορία διατύπωσε κατά ανακρίτριας το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) κυρία Ζωή Γεωργαντά, μιλώντας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Κόντρα, με αφορμή την αναφορά-πόρισμα της κυρίας Πεδιαδίτη, με την οποία ουσιαστικά απαλλάσσει τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και τον εκλεκτό της «τρόικας» και της κυβέρνησης κ. Γεωργίου, για την εσκεμμένη αλλοίωση-διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, προκειμένου πάνω σε αυτό το διογκωμένο έλλειμμα να πατήσουν πόδι τα Μνημόνια.

    Να σημειώσουμε ότι η 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών κυρία Έλενα Πεδιαδίτη χειρίσθηκε την υπόθεση της αλλοίωσης προς τα πάνω των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος από τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Γεωργίου, έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που είχαν διατάξει οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

    Η κ. Πεδιαδίτη, με τυπικές κλήσεις κατά των κατηγορουμένων Γεωργίου, Μολφέτα και Ξενάκη της ΕΛΣΤΑΤ, περάτωσε την κύρια ανάκριση στις 18-7-2013 και δεν τους κλήτευσε ούτε ζήτησε απολογίες των κατηγορουμένων για την ασκηθείσα ποινική δίωξη για τις πράξεις: 1) της ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος (άρθρα 45, 242 παρ. 3-1 ΠΚ σε συνδυασμό με άρθρ. 1 Ν. 1608/1950) και 2) της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση (άρθρα 13 α, 263 α, 98, 259 ΠΚ).

    Πού συναντήθηκαν;

    Η κυρία Γεωργαντά όμως δεν έμεινε μόνο στη βαριά κατηγορία κατά της ανακρίτριας. Αποκάλυψε ότι η κυρία Πεδιαδίτη της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο σπίτι της, κάτι που δεν συνάδει προς δικαστική λειτουργό, πολύ περισσότερο όταν η κυρία Γεωργαντά έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και έχει καταθέσει πολύ σημαντικά στοιχεία σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, για τον οποίο έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι από εδώ και απέξω να τον αθωώσουν, αλλά οδηγεί σε υποψίες το ότι η κυρία ανακρίτρια δεν κινείτο με βάση μόνο τα πραγματικά περιστατικά της σοβαρότατης υπόθεσης της αλλοίωσης του ελλείμματος, και τις συνέπειες τις πληρώνει ο ελληνικός λαός.

    Η κυρία Πεδιαδίτη θα πρέπει να δώσει σαφείς εξηγήσεις γιατί ζήτησε από την κυρία Γεωργαντά να συναντηθούν εκτός του ανακριτικού γραφείου της, τι της πρότεινε, αν και τι μήνυμα θέλησε να της μεταφέρει και αν αληθεύει ότι της ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση που θα ελάφρυνε τις κατηγορίες κατά του κ. Γεωργίου.

    Δημιουργείται τεράστιο θέμα, που εκθέτει τη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συμβαίνει συχνά μια διακεκριμένη καθηγήτρια, επωνύμως, να καταγγέλλει την ανακρίτρια, με στοιχεία, για συνάντηση εκτός του ανακριτικού γραφείου, όχι βέβαια για να συζητήσουν για τον καιρό ή το πώς πάει η κατάσταση. Χρήσιμες για την προϊσταμένη αρχή της ανακρίτριας αλλά και για τη νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γκοτζαμάνη, που είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να παρέμβει, είναι οι απαντήσεις της κυρίας Ζωής Γεωργαντά σε ερωτήσεις του Μάκη Κουρή, που είπε τα εξής:....http://www.paron.gr/v3/new.php?id=84740&colid=37&catid=34&dt=2013-08-18%200:0:0
    18/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin