Sunday, August 4, 2013

ΣΩΤΗΡΕΣ Ή ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

 Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Ο κ. Στουρνάρας, που επέβαλε τις σκληρότερες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ως και αναδρομικές μειώσεις τούτων, ενώ διετήρησε παραλλήλως το αφορολόγητο 20% των αποδοχών των βουλευτών και όλα τα οικονομικά προνόμια αυτών, υπήρξε συνεργάτης των υπουργών των Οικονομικών των κυβερνήσεων Κ. Σημίτη και συνυπεύθυνος της απατηλής εισόδου της Ελλάδος στη «ζώνη του ευρώ», δια ψευδούς εμφανίσεως ως συντρεχουσών των οικονομικών προϋποθέσεων, που ήσαν αναγκαίες.

Το μόνο που κατάφερε, είναι να εισπράξει από τους Έλληνες τις οικονομίες, που είχαν κατορθώσει να συγκεντρώσουν επί δεκαετίες, για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης, ασθενείας ή και των εξόδων της κηδείας τους. Μαζί με τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ε. Βενιζέλο, θα μείνουν στην ιστορία της χώρας, ως τα πλέον πειθήνια όργανα της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ., τα οποία προκειμένου να μετέχουν της εξουσίας, δεν εδίστασαν να φέρουν τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση. 

Τα ακίνητα επιβαρύνονται με 21 φόρους, έστω και εάν είναι απρόσοδα. Η φορολογία των Ελλήνων πολιτών, από το 2009, αυξήθηκε σε ποσοστό 500%. Οι θυσίες των Ελλήνων ουδέν απέδωσαν. Ο προϋπολογισμός εξακολουθεί να είναι ελλειμματικός. Και το δημόσιο χρέος από 120% του ΑΕΠ, που ήταν το 2009, έφθασε σήμερα στο 168% τούτου. 
Καμμία ελπίδα στον ορίζοντα. Τα ΜΜΕ, εξαιρέσει ελαχίστων, εξυπηρετούν τις επιδιώξεις των ιδιοκτητών τους και αδιαφορούν, αν οι Έλληνες βιώνουν οικονομική γενοκτονία, δια του περιορισμού των εισοδημάτων τους, της ληστρικής φορολογίας τους και της ανηλεούς περικοπής της ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως. Υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, δεν εδίστασε να ισχυρισθεί ότι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα είναι μακρόβιοι και επιβαρύνουν το Δημόσιο. Έχει δε και αρχηγικές βλέψεις, προδήλως για να εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα της θεωρίας του. 

Τέσσερα σχεδόν χρόνια οι Έλληνες υφίστανται τις συνέπειες των μνημονίων και υποβάλλονται σε οδυνηρές θυσίες, χωρίς να βλέπουν καμμία ακτίνα φωτός στο σκοτεινό τούνελ, που τους εισήγαγε υπούλως ο Γιώργος Παπανδρέου, εξαπατήσας αυτούς το 2009, πως θα τους δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ίσες με αυτές του πληθωρισμού. Αλλ΄αντί τούτου, αν και ηδύνατο να δανεισθεί τα απαιτούμενα χρήματα από την αγορά, με το τότε χαμηλό επιτόκιο, περιόδευσε την Ευρώπη κατηγορών τους Έλληνες ως διεφθαρμένους και την  οικονομία τους ως εξαθλιωμένη. Συνεπεία τούτου η χώρα περιήλθε σε αδυναμία δανεισμού. Έτσι ηδυνήθη να την υπαγάγει στην Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., το οποίο προηγουμένως κατηγορούσε ως υπαίτιο της οικονομικής καταστροφής των χωρών, που ζήτησαν τη βοήθειά του. 

Ο ελληνικός λαός ανέμενε από το Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη να πράξουν τα αναγκαία για να λογοδοτήσει δεόντως ο υπαίτιος της σημερινής δυστυχίας του. Αυτός όμως – αλίμονο – παραμένει στο απυρόβλητο. Και ποιείται τας διατριβάς του στο Αιγαίο, απολαμβάνων τις ακτές των νησιών του και τον τίτλο του επισκέπτη καθηγητή του Χάρβαρντ επ΄ αμοιβή, για όσα σε βάρος του δύσμοιρου Λαού κατάφερε. 

Η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθήσασα την πολιτική των δύο προηγουμένων, φυσικόν ήταν να αποτύχει. Το χειρότερο όμως είναι, ότι με τις αντισυνταγματικές ενέργειές της (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου), έδωσε το δικαίωμα σε όσους κάποτε τη διαδεχθούν να παραβιάσουν το Σύνταγμα, για να εφαρμόσουν την ανατρεπτική ιδεολογία τους. Την αιώνια επιπολαιότητα των αστών απέδωσε ο Λένιν με την γνωστή φράση του: «θα μας πωλήσουν ακόμα και το σκοινί για να τους κρεμάσουμε». 

Μακάρι να είχε επιτύχει ή να επιτύχει στο μέλλον το σημερινό σχήμα. Δυστυχώς έχει εγγενείς αδυναμίες. Ήταν αδικαιολόγητο σφάλμα η μετάβαση του Έλληνος υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία την 20η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974. Επέφεραν το θάνατο 4.000 Ελληνοκυπρίων και Ελλαδικών. Εξαφάνισαν εκατοντάδες αγνοουμένων. Μεταξύ αυτών είναι και οι 939 αιχμαλωτισθέντες Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι, τους οποίους εν ψυχρώ εξετέλεσαν. Τέλος ξερίζωσαν 200.000 Ελληνοκυπρίους από τις εστίες τους, για να εγκαταστήσουν σ΄ αυτές ασιατικά στίφη. 
 
Η Ελλάδα υπήρξε πιστή σύμμαχος των Αμερικανών. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των Η.Π.Α. Στετίνιους το 1945 εδήλωσε, ότι η χώρα του ουδέποτε θα δεχθεί το όνομα «Μακεδονία», που έλαβαν τα Σκόπια για να προωθήσουν τα επεκτατικά σχέδια των Σλάβων. Η σημερινή ηγεσία των Η.Π.Α., όπως και αυτή του πατρός και υιού Μπους, ελησμόνησαν την προσφορά της Ελλάδος προς την ανθρωπότητα, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την επίσημη αναγνώριση αυτής από τον Ρούσβελτ, και την άνω δήλωση του αειμνήστου Στετίνιους, πιέζουν δε την Ελλάδα να δεχθεί ονομασία των Σκοπίων ως «Άνω Μακεδονία», χωρίς να λάβουν υπόψη τους το σλαβικό όνομα που η χώρα αυτή έφερε στους επισήμους στρατιωτικούς χάρτες, του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Βαρντάρσκα).

Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης βυθίζεται στα σκάνδαλά της. Παράδειγμα, το τελευταίως αποκαλυφθέν σκάνδαλο Σαρκοζί - Λαγκάρντ, με τη χαριστική ρύθμιση φορολογικών υποχρεώσεων μεγάλου γαλλικού οίκου αρωμάτων.  Ακόμη και ο πολύς και αυστηρότατος έναντι της Ελλάδος κ. Σόιμπλε, είχε κατηγορηθεί πως έλαβε 100.000 μάρκα από τον Γερμανοκαναδό έμπορο όπλων Σκράιμπερ, καταδικασθέντα σε ειρκτή 8 ετών για απάτη και φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να απωλέσει την αρχηγία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Κατόπιν αυτών πώς να αναμένουν οι Έλληνες δικαίαν μεταχείριση από τους δανειστές τους;

Οι Τροϊκανοί, ενώ ζητούν περικοπές μισθών και συντάξεων, ανέχθηκαν το αφορολόγητο 20% των αποδοχών των βουλευτών, ως και την σκανδαλώδη διάταξη των κυβερνώντων κομμάτων, περί απαλλαγής της ποινικής ευθύνης των αρμοδίων στελεχών των Τραπεζών, που εδάνεισαν προς τα κόμματα τεράστια ποσά, χωρίς να συντρέχουν νόμιμες προϋποθέσεις. 

Όσο για τους σκεπτόμενους Έλληνες, ευλόγως διερωτώνται, πώς συμβαίνει τα κόμματα αυτά να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδά τους από τις κρατικές επιχορηγήσεις και να χρειάζεται να συνάπτουν μεγάλα δάνεια, ενώ ένα άλλο νεοπαγές, με το ποσό της επιχορηγήσεως κατορθώνει να διανέμει τεράστιες ποσότητες κρέατος και  άλλων τροφίμων σε απόρους Έλληνες; Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το κόμμα αυτό είναι σε θέση να κυβερνήσει την Ελλάδα. Σημαίνει όμως αναμφισβητήτως ότι τα άλλα κόμματα σπαταλούν την κρατική επιχορήγηση, η οποία τελικώς επιβαρύνει τους αγρίως φορολογουμένους Έλληνες, όπως και τα δάνειά τους.
1/8/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin