Thursday, August 8, 2013

Τζο Μπάιντεν: Ευπρόσδεκτες οι Έρευνες Υδρογονανθράκων της Ελλάδας, Αρκεί να Γίνουν με «Υπεύθυνο!» Τρόπο

Συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή και στον Αλέξη Παπαχελά παραχώρησε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των υδρογονανθράκων για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι οι έρευνες είναι «ευπρόσδεκτες» για τις ΗΠΑ.

Ακολουθεί το συγκεκριμένο τμήμα της συνέντευξης:
- Η Ελλάδα έχει αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον θαλάσσιο χώρο της. Υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον γι’ αυτές και προβληματίζεστε για το ενδεχόμενο εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εάν εμπλακούν και περιοχές που αμφισβητεί η Τουρκία;

– Οι προοπτικές εξεύρεσης νέων ενεργειακών πηγών είναι πολύ ευπρόσδεκτες και μπορεί να προσφέρουν μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα και την περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, καθώς και τη διανομή αερίου μέσω του αγωγού ΤΑΡ, που θα αποτελεί σημαντική συνεισφορά για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια. Υπάρχει, βεβαίως, και μια περιβαλλοντική διάσταση. 

Το φυσικό αέριο είναι μια σημαντική συμβολή στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες, καθώς παράλληλα εργαζόμαστε για ένα μέλλον με ενέργεια σε χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα. Αλλά η προοπτική εύρεσης φυσικού αερίου σημαίνει περισσότερα από τις οικονομικές ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει ή τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει. 

  • Αποτελεί, επίσης, μια σημαντική ευκαιρία για περιφερειακή - στρατηγική συνεργασία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο να αναπτύξει αυτά τα αποθέματα. Έτσι, ενθαρρύνουμε όλους τους εταίρους μας στην περιοχή, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, να αξιοποιήσουν υποθαλάσσια κοιτάσματα, στον βαθμό που το πράττουν με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο που ενισχύει και διατηρεί την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα και βρίσκεται σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο.

 Η σταθερή προσήλωση στα αμοιβαία οφέλη της ανάπτυξης πλουτοπαραγωγικών πηγών μέσω συνεργασίας είναι το «κλειδί» για μια περισσότερο σταθερή, ασφαλή και επικερδή περιφερειακή ενεργειακή αγορά.
http://www.energia.gr
8/8/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin