Friday, August 23, 2013

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η έφεση της Αργεντινής στη διαμάχη με τα hedge funds

Εφετικό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη απέρριψε την έφεση της Αργεντινής κατά προηγούμενης απόφασης σύμφωνα με την οποία η χώρα της Λατινικής Αμερικής πρέπει να καταβάλει 1,33 δισ. δολ. σε ομολογιούχους που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους της.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, η εφαρμογή της απόφασης θα καθυστερήσει καθώς εκκρεμεί η εξέτασή της από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Η απόφαση του εφετικού δικαστηρίου αποτελεί μία σημαντική νίκη για τα hedge funds της Elliott Management LLC΄s και την Aurelius Capital Management.



«Καθώς η απόφαση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να κρατά την Αργεντινή στη συμβατική της υποχρέωσης της ίσης μεταχείρισης, δεν βλέπουμε καμία κατάχρηση της διακριτικής ευχέρειας,» αναφέρει στην απόφασή του το εφετικό δικαστήριο.


  • Σύμφωνα με την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 η Αργεντινή πρέπει να καταβάλει τα χρήματα σε έναν ειδικό λογαριασμό έως την επόμενη πληρωμή του τόκου στους ομολογιούχους που αποδέχθηκαν την ανταλλαγή του χρέους το 2005 και το 2010. Βάσει της συμφωνίας οι παραπάνω ομολογιούχοι θα λάβουν 25 έως 29 σεντς για κάθε δολάριο.
capital gr
23/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

------

ΣΧΕΤΙΚΑ2:(Αργεντινή και το "Libertad")


1 comment:

  1. Δικαστική εντολή στην Αργεντινή να πληρώσει χρέος 1,4 δισ. ...

    Εντολή στην κυβέρνηση της Αργεντινής να καταβάλει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε ορισμένους πιστωτές της, οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους κατά την ιστορική πτώχευση της λατινοαμερικανικής χώρας το 2001, έδωσε την Παρασκευή το Δεύτερο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση του 2012.

    Η εκτέλεση της απόφασης θα αναβληθεί εν όψει της έφεσης που θα ασκήσει το Μπουένος Άιρες, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η όλη υπόθεση πηγάζει από την πτώχευση της Αργεντινής το 2001, όταν τα ομόλογα της χώρας έχασαν κάθε αξία, και η κυβέρνηση έχασε κάθε δυνατότητα αποπληρωμής του υπέρογκου δημόσιου χρέους της.

    Αρνούμενοι ωστόσο να αποδεχθούν την απώλεια των χρημάτων τους, το επενδυτικό fund NML Capital και 18 άλλοι πιστωτές μήνυσαν την αργεντίνικη κυβέρνηση.
    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/08/2013_515267
    23/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin