Saturday, August 31, 2013

Live: Barack Obama addresses Syria crisis.US Will Operate In Syria Without UN Secuirty Council Approval (live video)



-

US President Barack Obama addresses Americans about the situation in Syria. 

US Will Operate In Syria Without UN Secuirty Council Approval - Obama.
Mr Obama will update Americans on the way forward in the crisis, amid expectations that Washington will launch air strikes to punish President Bashar al-Assad's regime for using chemical weapons.
White House maneuvering over the last two days has appeared to signal that what Obama has called for "limited" military strikes that could take place shortly.

President Barack Obama says he has decided that the United States should take military action against Syria in response to a deadly chemical weapons attack. 

He says he will seek congressional authorization for the use of force. 

He says congressional leadership plans to hold a debate and a vote as soon as Congress comes back in September. 

Obama says he has the authority to act on his own but believes it is important for the country to have a debate. 
---


 
--

3 comments:

  1. Εγκριση από το Κογκρέσο για να σημάνει επίθεση στη Συρία ζήτησε ο Ομπάμα...

    Το πράσινο φως από το Κογκρέσο προκειμένου να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ο αμερικανός πρόεδρος, σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό το απόγευμα του Σαββάτου, αναβάλλοντας ουσιαστικά τα σχέδια για «άμεσο πυρ» κατά του καθεστώτος Ασαντ.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι βάσει των στοιχείων που έχουν περιέλθει στην κατοχή της αμερικανικής κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από τις χημικές επιθέσεις βρίσκεται το καθεστώς Ασαντ.

    Στέλνοντας δε μήνυμα στη Δαμασκό, τόνισε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ είναι απολύτως έτοιμες να προχωρήσουν σε επίθεση, η οποία, όπως είπε, μπορεί να εκδηλωθεί «όποια στιγμή το επιλέξουμε».
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63880207
    31/8/13

    ReplyDelete
  2. Ομπάμα: Επέμβαση στη Συρία μόνο με έγκριση από το Κογκρέσο...

    «Μπορώ να αποφασίσω επίθεση και μόνος μου, αλλά δεν το κάνω για χάρη της Δημοκρατίας» -«Θα προχωρήσουμε και χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, που έχει παραλύσει» -«Εκλέχθηκα, για να σταματήσω έναν πόλεμο, αλλά δε μπορώ να κάνω πως δε βλέπω τη θηριωδία» - «Καλώ τους εκπροσώπους του λαού να αποφασίσουν με γνώμονα την ασφάλεια των ΗΠΑ»...http://www.protothema.gr/world/article/306523/stis-2015-ora-elladas-neo-diaggelma-obama-gia-ti-suria/
    31/8/13

    ReplyDelete
  3. Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ενημερωθεί στις 21:00 για την κατάσταση στη Συρία...

    Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόκειται να λάβουν μια ενημέρωση απόρρητου χαρακτήρα από το Λευκό Οίκο σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου του σώματος Τζον Μπένερ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η ενημέρωση αυτή πρόκειται να γίνει στις 14:00 (21:00 ώρα Ελλάδας).

    Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ και άλλα στελέχη της κυβέρνησης αναμενόταν να έχουν κατά την διάρκεια της ημέρας ομαδικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με στελέχη των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

    Οι κλήσεις αυτές, οι οποίες δεν θα έχουν απόρρητο χαρακτήρα, εντάσσονται στις «διαβουλεύσεις της κυβέρνησης σχετικά τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ στη Συρία την 21η Αυγούστου», είπε ο αξιωματούχος.

    Ο επικεφαλής της εθνικής διεύθυνσης πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και η Σούζαν Ράις, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ομπάμα, καθώς και ο ναύαρχος Τζέιμς Ουάινφελντ, υπαρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, επρόκειτο επίσης να συμμετάσχουν στις επαφές αυτές, κατά τον αξιωματούχο.
    http://www.protothema.gr/world/article/306523/stis-2015-ora-elladas-neo-diaggelma-obama-gia-ti-suria/
    31/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin