Thursday, September 26, 2013

Στις 30 Οκτωβρίου ο Λαβρόφ στην Αθήνα...

Στις 30 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών την Αθήνα, όπως οριστικοποιήθηκε στη σημερινή του συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία, στο αυξανόμενο ρεύμα Ρώσων τουριστών και στη ρωσική επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα, καθώς και στη συμμετοχή της Ρωσίας στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων.

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα σχετικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι και την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στη συνέχεια, έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες κύρωσης και επικύρωσης των διαφόρων διμερών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και συζητήθηκε η οργάνωση του Ελληνικού Έτους στη Ρωσία και του Ρωσικού Έτους στην Ελλάδα, το 2016, καθώς και η επικαιροποίηση του επόμενου Κοινού Προγράμματος Δράσης.

Πέραν των διμερών θεμάτων, η συζήτηση επεκτάθηκε και στα τρέχοντα μεγάλα θέματα και, ειδικότερα, στην πρωτοβουλία Λαβρόφ-Κέρι και στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία.
 http://www.enet.gr
26/9/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin