Thursday, September 12, 2013

Να έρθει στη Βουλή το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ΠΓΔΜ ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν να έλθει το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ στη Βουλή, «για συζήτηση και έγκριση πριν την οποιαδήποτε περαιτέρω διαπραγμάτευση».

Ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Τέρενς Κουίκ σε δήλωσή του αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, καθώς και στη σχετική ενημέρωση, στη συνέχεια, της αρμόδιας Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής από τον Υπουργός, όπου -σύμφωνα με τον κ. Κουίκ- ο κ.Βενιζέλος ανέφερε στον Μάθιου Νίμιτς ότι:

«Η Eλληνική Kυβέρνηση με πλατιά συναίνεση, συμφωνεί τα Σκόπια να αποκτήσουν διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ονομασία για κάθε χρήση».



  • Ο κ. Κουίκ επισημαίνει ότι το κόμμα του δεν εκχώρησε καμία εξουσιοδότηση «στο οποιοδήποτε κόμμα, στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, στον οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό, στον οποιονδήποτε Υπουργό Εξωτερικών, να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας μας».
 http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=187488
12/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

-----

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin