Friday, September 20, 2013

Μέτωπο Ελλήνων ευρωβουλευτών κατά της Χρυσής Αυγής.

Κοινή ερώτηση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Κομισιόν κατέθεσε ομάδα Ελλήνων ευρωβουλευτών για την ανησυχητική άνοδο της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές (Μαριέττα Γιαννάκου, Συλβάνα Ράπτη, Νίκη Τζαβέλα, Νίκος Χρυσόγελος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Άννυ Ποδηματά, Σπύρος Δανέλλης, Γεώργιος Παπανικολάου, Δημήτριος Δρούτσας, Κωνσταντίνος Πουπάκης, Μαρία-Ελένη Κοππά, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Νικόλαος Σαλαβράκος, Γεώργιος Σταυρακάκης, Ιωάννης Τσουκαλάς) στην ερώτησή τους τονίζουν ότι η Χρυσή Αυγή σημείωσε «εντυπωσιακή άνοδο» κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η οποία και επιδεινώνεται «καθώς το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα  δημοσιονομικής σταθερότητας -έκτος χρόνος ύφεσης και τέταρτος χρόνος σκληρής λιτότητας- έχει εξαντλήσει και τις τελευταίες αντοχές των Ελλήνων πολιτών».


Ο φιλοναζισμός δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα

Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν επίσης ότι το φαινόμενο του φιλοναζισμού και ρατσισμού δεν αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Επεσήμαναν επίσης ότι τέτοιου είδους ομάδες εκμεταλλεύονται τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής κυρίως σε εκείνα τα κράτη «όπου οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων που λαμβάνονται έρχονται σε αντίθεση με το κοινωνικό μοντέλο επί του οποίου δομήθηκε η ΕΕ και το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει "αναγκαίο" για την επιτυχή εφαρμογή  προγραμμάτων προσαρμογής και την έξοδο από την κρίση».
«Όσο τα προγράμματα λιτότητας συμπιέζουν το εισόδημα των πολιτών και περιθωριοποιούν, κοινωνικά και εργασιακά, μεγάλες ομάδες, κυρίως νέων ανθρώπων, τόσο βρίσκουν έδαφος εγκληματικές συμπεριφορές με άλλοθι τη φτώχεια και την παράνομη μετανάστευση», πρόσθεσαν. 
EurActiv.gr   
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin