Friday, September 27, 2013

Χ. Αθανασίου: Η δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Η δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με αντικείμενο τις εξελίξεις όσον αφορά τη δικαστική έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Είχε προηγηθεί παρατήρηση του κ. Παπούλια πως «είναι μεγάλη στιγμή για την ελληνική δικαιοσύνη».
Ο κ. Αθανασίου είπε ακόμη ότι η δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας και πως αυτή τη στιγμή διαθέτει όλο το νομικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι επαρκές για να αντιμετωπίσει τον νεοναζισμό και κάθε μορφή βίας.
« Γι’αυτό», πρόσθεσε, «τα όργανα της δικαιοσύνης κινούνται πολύ γρήγορα αλλά και με σύνεση, ούτως ώστε να μην γίνουν λάθη».
«Ολόκληρος ο ελληνικός λαός περιμένει τις αποφάσεις», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Άμεση ψήφιση ν/σ κατά της ρατσιστικής βίας ζητεί το ΠΑΣΟΚ
Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που είχε συνάντηση το πρωί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζήτησε την άμεση προώθηση και ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις που έχει καταθέσει σε πρόταση νόμου το Κίνημα για την προστασία του πολιτεύματος και των πολιτών από την ακραία εγκληματική βία και τον ρατσισμό.
Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία επεσήμανε την ανάγκη υιοθέτησης των προτάσεων του κόμματος για ψήφιση διατάξεων που θα ενισχύουν το νομικό πλαίσιο κατά της ρατσιστικής βίας με  άμεσα επιβαλλόμενες ποινές, συστηματική αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ενόχων, καθιέρωση ειδικών πειθαρχικών αδικημάτων για εμπλεκόμενους σε ρατσιστικά αδικήματα δημόσιους λειτουργούς, προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων των κακουργηματικών πράξεων και δραστικές κυρώσεις κατά των νομικών προσώπων.
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ζήτησαν επίσης από τον υπουργό την άμεση εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης. Για το λόγο αυτό ζήτησαν είτε να ψηφιστεί νέα διάταξη, είτε να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία ώστε αν από την διεξαγόμενη στον Άρειο Πάγο προκαταρκτική εξέταση θεμελιώνεται κατηγορία κατά της Χρυσής Αυγής να διακοπεί αμέσως η κρατική χρηματοδότηση της οργάνωσης.
 http://www.naftemporiki.gr
27/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin