Friday, September 20, 2013

Ευρωπαϊκό φρένο στα σχέδια κυβέρνησης – Cosco...

Η Κομισιόν μπλοκάρει τη νέα επένδυση των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ζητά από την ελληνική κυβέρνηση απαντήσεις-ενστάσεις σε 23 καίρια ερωτήματα που αφορούν την πρόσφατη συμφωνία Cosco με τον ΟΛΠ . 

Μπλοκάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη νέα επένδυση των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ζητά από την ελληνική κυβέρνηση απαντήσεις-ενστάσεις σε 23 καίρια ερωτήματα που αφορούν την πρόσφατη συμφωνία Cosco με τον ΟΛΠ που υπογράφηκε στα τέλη Αυγούστου.

Η παρέμβαση της Ε.Ε. «παγώνει» το σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, το οποίο θα ξεκινήσει μόλις οι εκπρόσωποι της Κομισιόν λάβουν τις απαντήσεις που επιθυμούν. Το παραπάνω δήλωσε στους ναυτιλιακούς συντάκτες, σε άτυπη συνάντηση που είχε μαζί τους, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Παράλληλα αποκάλυψε ότι με το θέμα ασχολήθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

Τις απαντήσεις στην Ε.Ε. θα δώσει ως εποπτεύων ο Μ. Βαρβιτσιώτης, αφού πρώτα λάβει τα στοιχεία που χρειάζονται από ΣΕΠ (Cosco) και ΟΛΠ τα οποία, όπως είπε, ελπίζει να τα έχει στα χέρια του την Παρασκευή.
Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr
19/9/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin