Tuesday, October 29, 2013

Δ. Κουτσούμπας: Είμαστε 100% σίγουροι ότι γίνονται υποκλοπές. -Αν κάποιος αντικειμενικά εξετάσει την κατάσταση του ελληνικού λαού από την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, θα δει ότι ζει όλο και χειρότερα.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ 9.84, ερωτηθείς σχετικά με τις αποκαλύψεις γερμανικού περιοδικού σχετικά με τη σύνδεση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα με υποκλοπές, είπε ότι «δεν έχουμε κανένα ερωτηματικό για το αν γίνονται παρακολουθήσεις ή όχι. Είμαστε σίγουροι 100%, χωρίς βέβαια, και εγώ που τα λέω αυτά, να έχω κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για να πω».
«Όσο υπάρχουν ταξικές κοινωνίες, όσο υπάρχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα που συγκρούονται μεταξύ τους, όσο υπάρχει κράτος -το κράτος από μόνο του είναι μηχανισμός βίας μιας τάξης ενάντια στην άλλη- θα υπάρχουν και όλα τα παρεπόμενα, τα συνακόλουθα, όπως είναι οι παρακολουθήσεις και οι κατασκοπείες», προσέθεσε.

  • Ερωτηθείς αν η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ απέτρεψε το να «πεταχτεί η χώρα στα σκουπίδια και να μείνει στο έλεος των αγορών» είπε «ίσα, ίσα είμαστε στο έλεος των αγορών, ακριβώς επειδή έγινε αυτή η επιλογή της ΕΕ» και προσέθεσε ότι, αν κάποιος αντικειμενικά εξετάσει την κατάσταση του ελληνικού λαού από την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, θα δει ότι ζει όλο και χειρότερα.
Όσον αφορά την ευθύνη του Έλληνα αγρότη σχετικά με την κατάσταση της αγροτικής παραγωγής, είπε ότι «η ευθύνη του είναι ότι δεν άκουσε και δεν είδε έγκαιρα, έστω κι από ένστικτο, ώστε να συμπαραταχθεί με αυτό που έλεγε το ΚΚΕ. Διότι η λύση είναι έξω από την ΕΕ». «Βεβαίως, η κύρια ευθύνη είναι στις κυβερνήσεις, είναι σε αυτούς που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις, σ' αυτούς που παίρνουν θέση υπέρ της πολιτικής της ΕΕ για δήθεν ανάπτυξη εντός των τειχών της ΕΕ», υπογράμμισε.
  • Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συμφώνησε με την επισήμανση ότι η κυρίαρχη αντίληψη σήμερα είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και προσέθεσε ότι τα πολλά προβλήματα δεν λύνονται προς όφελος των εργαζομένων με παραμονή στην ΕΕ ή φεύγοντας απλώς από την ευρωζώνη. Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η αποδέσμευση από την ΕΕ πρέπει να συνοδεύεται από τις προϋποθέσεις της αλλαγής τάξης στην εξουσία.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ερωτηθείς μήπως πρέπει το κόμμα να βρει σημεία επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου η κυβερνητική προοπτική να είναι πιο ορατή, είπε αφενός μεν ότι το συλλογικά επεξεργασμένο πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι πρόγραμμα προς συζήτηση με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, προσθέτοντας ότι η πρόταση εξουσίας του κόμματος προϋποθέτει τη Λαϊκή Συμμαχία με στόχο τη λαϊκή εξουσία και με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους πάλης. Αφετέρου δε, υπογράμμισε, το ζήτημα δεν είναι «απλά να μπεις σε μια κυβέρνηση», καθώς αν το ΚΚΕ έπραττε κάτι τέτοιο, αυτόματα θα έπαυε να είναι δύναμη εγγύησης, γιατί θα μετατρεπόταν σε διαχειριστή μιας κατάστασης που πάει από το κακό στο χειρότερο.
  • «Στη μόνη κυβέρνηση που θα συμμετέχει το ΚΚΕ, σε αυτή την κυβέρνηση της λαϊκής, της εργατικής εξουσίας, προϋποθέτει μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων», διευκρίνισε.
Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Κουτσούμπας κατ' αρχήν διευκρίνισε ότι αποτελεί παραπληροφόρηση η διάδοση ότι το ΚΚΕ ανήκει στην ίδια ομάδα που κάνει την πρόταση στην ευρωβουλή. «Το ΚΚΕ δεν ανήκει στην ίδια ομάδα που κάνει την πρόταση», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας διευκρινίζοντας πως μόνον ένα «μικρό τμήμα της GUE -της συνομόσπονδης ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο- συμμετέχει σ' αυτό το κόμμα, που είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί, λοιπόν, τον προτείνουν», διευκρίνισε.
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το όλο θέμα «γελοιοποίηση του ζητήματος» και είπε ότι χρησιμοποιείται για να κάνει την εκλογική μάχη με καλύτερους όρους ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με βάση την Συνθήκη της Λισαβόνας, «καθορίζεται, ορίζονται οι υποψήφιοι από το συμβούλιο των αρχηγών των κρατών-μελών της ΕΕ. Εκεί γίνεται η συζήτηση. Είθισται, και με βάση τους κανονισμούς που υπάρχουν, το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές που με βάση τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να είναι το Λαϊκό, να παίρνει την προεδρία και σε συνέχεια το δεύτερο και λοιπά, έτσι γίνεται».
«Χοντρό παζάρι» 
«Εδώ γίνεται ένα χοντρό παζάρι, ένα αλισβερίσι, που έχει να κάνει και με το πώς θα διαμορφωθεί η κυβέρνηση στη Γερμανία, αυτή τη στιγμή. Γίνεται παζάρι με τους Χριστιανοδημοκράτες, το Λαϊκό Κόμμα, με τους Σοσιαλδημοκράτες. Κι εδώ μάλλον καταλήγουν στην προεδρία του κ. Σουλτς, τον οποίο είδε και ο κ. Τσίπρας. Και με τον οποίο -άσχετα τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα- έχει συζητήσεις το ΚΕΑ, στο οποίο ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, και με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και με άλλα τέτοια κόμματα ανά την Ευρώπη», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν τι κρύβεται πίσω από την επιχείρηση διαφήμισης του κ. Τσίπρα ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, προσέθεσε ότι το ΚΚΕ δεν εξεπλάγη διότι έχει προσδιορίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία σαφούς σοσιαλδημοκρατικοποίησης, έχοντας αλλάξει ακόμα και τα συνθήματα που είχε.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ είχε προβλέψει αυτήν την εξέλιξη «απλώς δεν είχαμε προβλέψει ότι αυτό θα γίνει με τόσο γρήγορους ρυθμούς, πριν καν ακόμα προσεγγίσει την κυβερνητική εξουσία ή πριν γίνει κυβέρνηση. Για παράδειγμα φανταστείτε τι έχει να γίνει αν γίνει κυβέρνηση, αφού τώρα ως αντιπολίτευση και κάνει αυτά που κάνει ή λέει αυτά που λέει».
 agelioforos.gr
29/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

-------------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin