Thursday, October 3, 2013

Μεγκάλη πρόκληση στην δημοκρατία. -Επικαλούντο δε το σημαντικό πολυσέλιδο «πόρισμα» των εννέα (9)!!!

Από τον Δημήτρη Κ.
Γεμάτο χολή το αποψινό (2/10) δελτίο του υποτιθέμενου MEGAλου καναλιού, γιατί δεν τους «βγήκε» το σενάριο να κλειστούν στα κάτεργα οι διωκόμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Το MEGA πρόβλημα όμως που προκύπτει είναι τα σαφή υπονοούμενα που επί μία ώρα εκστόμιζαν οι «προβεβλημένοι» εκφωνητές-δικαστές
του καναλιού, αφού ξεκινώντας το δελτίο η κυρία-γλωσσοδέτης ανέφερε ότι η απόφαση των δικαστών «γεννά ερωτηματικά».
Προφανώς τα στοιχεία που διαθέτει το κανάλι είναι περισσότερα και πειστικώτερα από αυτά που έχουν στα χέρια τους οι δικαστές.

Μεταξύ χολής και ειρωνείας ο έτερος συμπαρουσιαστής γνωστός και μη εξαιρετέος κινούμενος στο ίδιο μοτίβο προσπαθούσε να πείσει ότι οι δικαστές δεν έκαναν τη δουλειά τους, ότι οι δικαστές έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν φυλακίζουν τον Γαβαλά και αφήνουν ελεύθερους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
(Δεν ενοχλείται ο εν λόγω κύριος από τους αναρίθμητους απατεώνες-μιζαδόρους-εθνικούς μειοδότες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν ενοχλείται από την κατά συρροή παράβαση και παραβίαση του Συντάγματος, γιατί προφανώς όλα αυτά τα θεωρεί μέρος του συστήματος που και ο ίδιος υπηρετεί).

  • Επικαλούντο δε το σημαντικό πολυσέλιδο «πόρισμα» των εννέα (9)!!! σελίδων που κατ αυτούς ήταν αρκετό για να κλειστούν στη φυλακή όλοι οι κατηγορούμενοι, για να ικανοποιηθούν τα άγρια όπως φάνηκαν ένστικτα, τόσο τα δικά τους όσο και όσων νομίζουν ότι τους επιρρεάζουν με τις ανόητες κρίσεις τους.

Η κεκαλυμμένη ανησυχία τους και αγανάκτηση επειδή το ειδικό δικαστήριο που τόσες μέρες είχαν στείσει και οι «ποινές» των 500 χρόνων που είχαν μοιράσει δεν τελεσφόρησαν και δεν δικαιώθηκαν, τους έστρεψε εναντίον των δικαστών που δεν τους δικαίωσαν.
Έτσι όλοι οι συντελεστές του καναλιού από τους «πρωτοκλασάτους» μέχρι και τις «τελευταίες τρύπες της φλογέρας» τους προσπαθούσαν να ενοχοποιήσουν τους ανακριτές και τους εισαγγελείς που ανέκριναν τους κατηγορούμενους γιατί δεν ταυτίστηκαν με τους παραπέμποντες δικαστές του Αρείου Πάγου, αφήνοντας το υπονοούμενο της ανυπακοής.
Φτάσαν δε στο σημείο να επιστρατεύσουν μέχρι και κάποιον ποινικολόγο που φρόντισαν να διαπιστώσουν ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους, για να συνηγορήσει και να συμφωνήσει μαζί τους στον αέρα για την δημιουργία εντυπώσεων.
Επίσης, ο «πολύς» δικτατορίσκος φον Πρετεντέρ έφτασε στο σημείο να υπονοήσει προκλητικά ότι η απόφαση των δικαστών είναι αποτέλεσμα δειλίας.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κανάλι όμως μήπως συνιστούν προσβολή της δικαιοσύνης και των λειτουργών της;;; Μήπως υποκινείται το κοινό που τους παρακολουθεί να σχηματίζει αρνητική εντύπωση και κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης;;; Μήπως πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας και να επιληφθεί ώστε κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο που του αρμόζει;;;
http://olympia.gr
3/10/13
--
-

ΣΧΕΤΙΚΑ:


1---1

---
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...«Αν ζητούσαν περισσότερα στοιχεία, θα τα δίναμε».....

- Εχετε εξετάσει το ενδεχόμενο ορισμένοι θύλακοι της Χ.Α. να αναπτύξουν πλέον καθαρά τρομοκρατική δράση; Είστε έτοιμοι για αυτό; Γιατί υποθέσεις με τέτοια οσμή δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως;
«Δεν ξέρω σε ποιες υποθέσεις αναφέρεστε, αλλά με βάση την πληροφόρηση που έχω, όλα διερευνώνται πλήρως. Ευτυχώς, ακροδεξιά τρομοκρατία με περιστατικά μεγάλης κλίμακας (π.χ. βομβιστικές επιθέσεις) έχει να εμφανιστεί στη χώρα μας επί δεκαετίες. Οπωσδήποτε όμως χρειάζεται εγρήγορση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία». 

Αιχμές για τους χειρισμούς από τη Δικαιοσύνη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής αφήνει ο υπ. Δημ. Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που δηλώνει ότι «η έρευνα συνεχίζεται και θα επεκταθεί, θα φτάσουμε έως το τέλος». Είναι πάντως οξύμωρο ότι δηλώνει επίσης πως την αναφορά που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα μπορούσε να τη στείλει... «οποιοσδήποτε πολίτης πριν χρειαστεί να το κάνω εγώ». Ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες πολίτες έχουν καταγγείλει τα μύρια όσα και βρέθηκαν έως ξυλοδαρμένοι από αστυνομικούς
- Αισθάνεστε ότι πήρατε ένα μεγάλο ρίσκο με την υπόθεση της Χ.Α. και έχετε πειστεί πλέον ότι το ρίσκο θα αποβεί μακροπρόθεσμα επιτυχές; Ηδη η Δικαιοσύνη δεν προφυλάκισε όλους τους εμπλεκομένους...
«Δεν ξέρω εάν ήταν "ρίσκο", όπως λέτε. Ξέρω ότι ήταν καθήκον μου. Δεν χωρούν σκοπιμότητες, όταν διαπιστώνεις ότι απειλείται η ευνομία, η δημόσια τάξη και ενδεχομένως η Δημοκρατία. Ούτε φόβος απέναντι στις αντιδράσεις δικαιολογείται. Αυτό που έπρεπε να πράξω, το έπραξα, στέλνοντας το φάκελο με τις 32 εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Εξετέλεσα υποχρέωση που έχει κάθε Ελληνας πολίτης. Από εκεί και πέρα, ό,τι έγινε και ό,τι θα επακολουθήσει, είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Εύχομαι και ελπίζω να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που εμπλέκονται στη διερεύνηση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Βρισκόμαστε στην αρχή».
- Λέτε «ελπίζω και εύχομαι» για τους θεσμικούς παράγοντες», δεν είστε όμως βέβαιος. Μήπως έπρεπε να δουλέψετε μεθοδικά καιρό πριν και όχι εσπευσμένα, προκειμένου να ισχυροποιήσετε τα ενοχοποιητικά στοιχεία;
«Η εμπλοκή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σταματά στη δική μου επιστολή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τις 32 υποθέσεις, όπως προανέφερα. Ολα τα υπόλοιπα έγιναν κατ' εκτέλεση εντολών των δικαστικών αρχών, καθώς, ως γνωστόν, στη χώρα μας υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Η Ελληνική Δικαιοσύνη, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, αποφάσισε κατά ποίων πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη, και για ποια αδικήματα. Η Ελληνική Αστυνομία έπραξε ό,τι της ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη και θα συνεχίσει να το πράττει. Αν είχαν ζητηθεί περισσότερα ή συμπληρωματικά στοιχεία, οι διωκτικές αρχές θα ζητούσαν περισσότερο χρόνο και θα έφερναν εις πέρας την εντολή που τους ανατέθηκε, με την ίδια επιμέλεια και με τον ίδιο επαγγελματισμό που έχουν επιδείξει από πλευράς τους μέχρι σήμερα».
- Αισθάνεστε ότι η υπόθεση μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ για την κοινωνική ειρήνη αλλά και για το κύρος της κυβέρνησης;
«Αντιλαμβάνομαι ότι στην απόγνωσή τους οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τη μη προσωρινή κράτηση όλων των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αλλο είναι όμως αυτό και άλλο είναι η ουσία της υπόθεσης. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι βουλευτές και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται πλέον για σοβαρότατα αδικήματα και αντιμετωπίζουν την κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Αναρωτιέμαι γιατί, με αυτό το κατηγορητήριο στην πλάτη τους, πανηγυρίζουν. Πάντως, η έρευνα δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται και θα επεκταθεί».
- Πώς σχολιάζετε τις αντιδράσεις των υποδίκων βουλευτών που ελευθερώθηκαν με όρους;
«Αποκρουστικές, αντιαισθητικές και ενδεικτικές της νεοναζιστικής νοοτροπίας τους. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο. Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται».
- Μπορείτε να αντέξετε το βάρος ενός ενδεχόμενου φιάσκου με τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα;
«Οποιος νομίζει ότι η δημοκρατική πολιτεία θα κάνει πίσω στη μάχη με το νεοναζισμό, πλανάται πλάνην οικτράν. Και θα το διαπιστώσει στην πράξη. Θα φτάσουμε έως το τέλος, θα τους πολεμήσουμε παντού. Αυτό είναι το δημοκρατικό μας καθήκον».
- Αν δεν χυνόταν το αίμα ενός αθώου, μάλλον δεν θα αναλαμβάνατε αυτές τις, ακροβατικές λένε ορισμένοι, πρωτοβουλίες. Γιατί αργήσατε τόσο;
«Είναι διαφορετικό πράγμα η πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής -το οποίο έπραξα από την πρώτη στιγμή και προκάλεσα το μένος της- και διαφορετικό η τεκμηρίωση της συνολικής δράσης της βάσει οργανωμένου σχεδίου. Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι το να χαρακτηρίζονται "ακροβατικές" οι πρωτοβουλίες μου, είναι αντιφατικό σε σχέση με την κατηγορία περί καθυστέρησης, αλλά παράλληλα αποτυπώνει και τη δυσκολία του εγχειρήματος. Η αναφορά, την οποία έστειλα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί την άποψη της κυβέρνησης για την ολιστική αντιμετώπιση των υποθέσεων αυτών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό εκκρεμούσαν ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης και αποτελούσαν προϊόν δράσης μιας οργάνωσης και όχι αποσπασματικές ενέργειες αυτοβούλως ενεργούντων πολιτών. Συμπληρωματικά, πρόσθεσα στο φάκελο προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον κατάλογο με περιστατικά επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, τον οποίο μου έστειλε ο Μανώλης Γλέζος μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, με το ήθος που τον διακρίνει. Δεν ήταν συνεπώς περιστατικά που "τα κράτησα κλειδωμένα στο συρτάρι". Επαναλαμβάνω ότι την ίδια αναφορά οποιοσδήποτε Ελληνας πολίτης θα μπορούσε να την έχει στείλει, πριν χρειαστεί να το κάνω εγώ».
- Πώς η Αστυνομία θα ανακτήσει μακροπρόθεσμα αξιοπιστία και σεβασμό από τις πλατιές μάζες σε περίοδο τέτοιας κρίσης;
«Είναι επιτέλους καιρός να αφήσουμε πίσω μας συμπλέγματα ταραγμένων εποχών για τον τόπο μας και να αρθούν αμοιβαίες παρεξηγήσεις. Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι μία σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία είναι σύμμαχος του πολίτη και θεματοφύλακας των ελευθεριών του. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η δημόσια ασφάλεια είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Θα πρέπει όμως να ξεπεράσει και η Αριστερά τα βιώματα του παρελθόντος και να σταματήσει να αντιμετωπίζει τα Σώματα Ασφαλείας ως εν δυνάμει εχθρό. Παράλληλα, οφείλουμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας διαφορές, να αποκλείσουμε τη βία από την καθημερινή ζωή».
- Πώς θα αντιμετωπίσετε τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις μεσαίες και χαμηλές βαθμίδες της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα στις ειδικές δυνάμεις κρούσης;
«Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει την εντολή να φτάσει την έρευνα μέχρι τέλους και να μη μείνουν σκιές. Οταν τελειώσει αυτή η ιστορία, η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να μείνει πεντακάθαρη. Το οφείλουμε στη συντριπτική πλειονότητα των έντιμων στελεχών της, στους οποίους χρωστούμε ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι με πενιχρές αμοιβές διακινδυνεύουν νυχθημερόν τη ζωή τους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, έχοντας μάλιστα εντυπωσιακά αποτελέσματα στη μείωση της εγκληματικότητας».
- Σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε εκτεταμένες κοινωνικές αντιδράσεις σε ζητήματα που άπτονται των κυβερνητικών πολιτικών, με το νόμο περί εγκληματικών οργανώσεων; Μερικοί λένε ότι η κυβέρνηση δεν θα διαστάσει.
«Σας απαντώ κατηγορηματικά: όχι και σε καμία περίπτωση. Οι διατάξεις του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα αφορούν αποκλειστικά εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι αδιανόητο να υπάρξει έστω και απλός συσχετισμός της εγκληματικής δράσης μιας οργάνωσης με τις όποιες κοινωνικές αντιδράσεις, τώρα ή στο μέλλον». 
 http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=389688
3/10/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin